Toata problema a inceput asa : ai mei aveau restanta de 1500 roni .Asociatia de locatari a solicitat un avocat ce a facut demersurile necesare in urma carora fiecare restantier a primit citatie. Parintilor mei le-au revenit de plata 350 roni, insa acum nu stiu nici pe ce suma a venit factura avocatului si nici cit le-a revenit celorlalte familii de plata,cert este ca parintii mei ar trebui sa plateasca peste 20% din suma pe care o aveau restanta. Problema ar fi urmatoarea : ai mei nu au platit banii ptr avocat ca nu au avut, insa sunt la zi cu intretinerea. Acum administratorul a zis ca daca nu plateste o sa ii bage penalitati la suma ptr avocat si nu mi se pare normal. Are dreptul sa faca asa ceva?
As dori sa primesc si eu un raspuns la dilema pe care o am.
Problema a inceput anul trecut undeva in toamna, parintii mei ramanand in urma cu intretinerea.Cum nu erau singurii, Asociatia de locatari a propus consultarea unui avocat pentru demersurile necesare prin care toti restantierii au primit citatii. Nu a urmat niciun proces pentru ca nu a fost nimeni dat in judecata , doar ca la fiecare familie pe linga intretinerea lunara li s-au mai adaugat si banii pentru onorariul avocatului.
Nelamurirea mea este urmatoarea : este normal ca din moment ce nu a fost niciun proces si parintii mei nu au beneficiat nici macar de un sfat din partea avocatului, si nici cecelalte familii ,sa plateasca si nu orice suma ci 10% din suma restanta ? Sincer mie una mi se pare cam deplasat ,,onorariul ''.
As dori sa stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri, ce reguli sunt ,o lege care sa ma lamureasca mai concret ?
Va multumesc anticipat !