Va rog sa ma indrumati spre articolul sau articolele de lege care reglementeaza autorizarea constructiilor pe terenuri extravilane. Am un teren extravilan de 3,78 ha si vreau sa construiesc pe el o cladire cu rol de gospodarie anexa-un fel de baraca pentru utilaje.
In statut nu e mentionat expres cum se dobandeste oficial calitatea de membru si ce obligatii sunt in urma acceptarii respectivului in asociatie.
Urmeaza o sedinta de AG in care se vor lua hotarari foarte importante, cu implicatii juridice, de aceea ar fi de preferat sa stim cine poate si cine nu poate sa voteze, strict conform legii.
Mai jos am pus un extras din statut. Daca ma puteti indruma la articolul sau paragraful din OG26/2000 care stipuleaza ceva despre dobandirea calitatii de membru intr-un ONG, ar fi de mare folos.
Art. 8. Categorii de membri
Asociaţia este formata din:
a) membri activi – sunt persoanele asociate, ce desfăşoară activităţi în cadrul Asociaţiei,
b) membri fondatori – sunt membrii activi, care au contribuit la înfiinţarea Asociaţiei,
c) membri simpatizanţi – sunt persoane care doresc sa se implice în activităţile Asociaţiei şi care pot deveni membri activi, conform prezentului Statut.
*membrii de onoare – sunt persoane fizice ce pot dobândi această calitate în urma acordării unui sprijin deosebit în realizarea activităţilor Asociaţiei, ca urmare a unei hotărâri a Adunării Generale a Asociaţilor.
Calitatea de membru activ se dobândeşte în urma recomandării a cel puţin 2 membri activi din interiorul Asociaţiei, cunoaşterea şi acceptarea Statutului şi structurii asociaţiei, plata taxelor şi validarea de către Consiliul Director, în urma analizei unui raport de activitate.
Devin membri simpatizanţi, persoanele care subscriu, prin decizia Consiliului Director.
Art. 9. Modul de pierdere a calităţii de asociat
Orice asociat sau membru activ se poate retrage oricând din asociaţie cu condiţia să notifice hotărârea sa Consiliului Director cu 30 de zile înainte. În cazul membrilor simpatizanţi, nu este necesară trecerea termenului de preaviz.
Adunarea generală poate hotărî excluderea din Asociaţie a unui membru, dacă se constată încălcarea de către acesta a prevederilor Statutului asociaţiei sau ne-îndeplinirea obligaţiilor asumate.
Multumesc.Totusi, pentru o deplina elucidare voi incerca sa reformulez sub forma de problema. Un membru activ dintr-o asociatie care si-a platit cotizatia si a respectat indatoririle statutare, poate sa voteze la o sedinta AGA daca nu e inscris si in Statut prin Act Aditional depus la judecatorie?
Ce ii confera dreptul de a participa si vota la sedintele AGA (in afara de plata cotizatiei si a indatoririlor din statut) unui membru care nu este fondator intr-o asociatie non-profit. Altfel pusa intrebarea, un membru care doreste sa se implice intr-o asociatie, dar intra ulteriror infiintarii ei, trebuie sa fie inscris neparat la judecatorie prin act aditional la Actul Constitutiv/Statut?