In cazul in care nu s-ar intocmi nici un fel de act si proprietatea sa ramana pe numele parintilor mei, in cazul mortii lor , cum va fi cu succesiunea? bunurile dobandite in urma succesiunii sunt considerate bunuri comune?
cum ma sfatuiti sa procedez , vreau sa ma asigur ca in cazul in care relatia mea nu va merge si vom ajunge la divort,sa nu fiu obligata sa impart o proprietate a familiei mele cu viitorul sot (implicit cu copilul acestuia)
va multumesc !
Claudia
va multumesc pentru raspuns!
daca insa contractul de vanzare-cumparare se face dupa casatorie bunul este considerat bun comun ? donatia schimba cu ceva situatia ?
multumesc
Buna ziua
Urmeaza sa ma casatoresc,viitorul meu sot are un copil din alta casatorie.
Locuim in casa parintilor mei care este inca pe numele lor .Ma intereseaza sa stiu daca se face vanzarea-cumpararea pe numele meu inainte de a ma casatori, casa devine bun comun si ca atare va trebui impartita si cu copilul viitorului meu sot? Exista vreo posibilitate (donatie) sau alta modalitate de a dobandi casa fara ca sotul sau copilul lui sa poata avea ulterior vreo pretentie materiala legata de aceasta proprietate ?
Va multumesc,
Claudia