Buna ziua
Urmeaza sa ma casatoresc,viitorul meu sot are un copil din alta casatorie.
Locuim in casa parintilor mei care este inca pe numele lor .Ma intereseaza sa stiu daca se face vanzarea-cumpararea pe numele meu inainte de a ma casatori, casa devine bun comun si ca atare va trebui impartita si cu copilul viitorului meu sot? Exista vreo posibilitate (donatie) sau alta modalitate de a dobandi casa fara ca sotul sau copilul lui sa poata avea ulterior vreo pretentie materiala legata de aceasta proprietate ?
Va multumesc,
Claudia
...prin cumparare/donatie inainte de casatorie bunul devine propriu al dvs astfel incat daca ulterior casatoriei divortati bunul nu se imparte..daca insa decedati inaintea sotului acesta va va mosteni impreuna cu parintii,fratii dvs sau copiii rezultati din casatorie dupa caz...apoi cota mostenita de sot va fi mostenita de copilul lui...o posibilitate de a evita mostenirea este ca parintii dvs sa insereze in continutul contractului clauza prevazuta de art 825 cod civil Donatorul poate stipula întoarcerea bunurilor dãruite, atât în cazul când donatarul ar muri înaintea lui, cât si în cazul când donatarul si descendentii sãi ar muri înaintea sa...astfel, daca decedati inaintea lor bunul reintra in proprietatea parintilor fara a mai fi mostenit de mostenitorii dvs...
va multumesc pentru raspuns!
daca insa contractul de vanzare-cumparare se face dupa casatorie bunul este considerat bun comun ? donatia schimba cu ceva situatia ?
multumesc
Daca bunul va va fi vandut ulterior casatoriei va deveni bun comun.Cat priveste donatia, nu, daca donatia se face doar pe numele dvs. va ramane bunul dvs. propriu.
In cazul in care nu s-ar intocmi nici un fel de act si proprietatea sa ramana pe numele parintilor mei, in cazul mortii lor , cum va fi cu succesiunea? bunurile dobandite in urma succesiunii sunt considerate bunuri comune?
cum ma sfatuiti sa procedez , vreau sa ma asigur ca in cazul in care relatia mea nu va merge si vom ajunge la divort,sa nu fiu obligata sa impart o proprietate a familiei mele cu viitorul sot (implicit cu copilul acestuia)
va multumesc !
Claudia
Mostenire
Adelyna23439
Buna seara! Am si eu o întrebare.In curând eu și viitorul meu soț ne vom face planuri de căsătorie.Dar el are un copil dintr-o căsătorie anterioară.Ce ... (vezi toată discuția)
Bunuri comune
ginutz_a
Daca voi construi casa impreuna cu viitorul sot pe un teren al parintilor, cum pot face sa se mentioneze in acte ca terenul este bun dinaintea casatoriei si ... (vezi toată discuția)