avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 319 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... bunuri comune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

bunuri comune

Daca voi construi casa impreuna cu viitorul sot pe un teren al parintilor, cum pot face sa se mentioneze in acte ca terenul este bun dinaintea casatoriei si casa este dupa casatorie?
Cel mai recent răspuns: Daniel Coman , Avocat 14:59, 28 Aprilie 2010
Terenul va ramane in continuare al parintilor, fiind bunul propriu al acestora.
Doar casa pe care o veti construi va fi bun comun.
Intr-un eventul divort se va imparte doar casa pe care ati edificat-o impreuna cu sotul.
Codul familiei precizeaza expres ca sunt bunuri comune bunurile achizitionate de soti in timpul casatoriei sau de oricare dintre ei.
pentru a nu fi probleme de succesiune ulterior, exista posibilitate de cumparare a terenului + casa, dupa casatorie astfel incat sa se specifice cumva ca terenul este de drept al meu dinainte?
Adica, casa sa fie bun comun pe un teren doar al meu?insa in acelasi timp terenul sa nu poata fi pus la partajul dintre mine si fratele meu?
Se poate, dar nu prin cumparare.
VA sfatuiesc ca parintii dvs sa va faca o donatie doar pe numele dvs, nu o vanzare.
Conform art.31 din Codul familiei nu sunt bunuri comune, ci bunuri proprii ale fiecarui sot bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei ca si bunuriledobandite in timpul casatoriei prin mostenire, legat sau donatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Daca sotul baga divortul de mine raman si eu cu jumate din casa NEREIA NEREIA BUNA numele meu este florentina si imi doresc sa stiu si eu daca sotul a bagat divortul raman si eu cu ceva din casa . noi avem casa si pamant la tara si am ... (vezi toată discuția)
Buna ziua ,am primit o donatie de la parinti ,eu fiind singura ... stefy29 stefy29 Buna ziua ,am primit o donatie de la parinti ,eu fiind singura fiica ,dupa un timp am hotarat sa vand si sa cumpar altceva am fost la notar sa facut actul dar ... (vezi toată discuția)
Bun comun GherghinaP GherghinaP Cu deosebit respect va rog a-mi comunica daca imobilul ( casa de locuit si anexe gospodaresti) constituie bun comun al tatalui meu si respectiv al mamei mele, ... (vezi toată discuția)