avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... DACA SOTUL BAGA DIVORTUL DE MINE RAMAN SI EU CU JUMATE ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

DACA SOTUL BAGA DIVORTUL DE MINE RAMAN SI EU CU JUMATE DIN CASA

BUNA numele meu este florentina si imi doresc sa stiu si eu daca sotul a bagat divortul raman si eu cu ceva din casa . noi avem casa si pamant la tara si am construito inpreuna acum 10 ani si dupa 11 ani de casatorie am fost nevoita sa parasesc domicilu pentu ca nu ma intelegem bine cu el am plecat si am lasat copilu cu el si acum doreste divortul si vreau si eu sa stiu daca raman cu ceva din casa si pamant
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 19:52, 8 Ianuarie 2011
general vorbind, exista prezumtia de comunitate a bunurilor dobandite in timpul casatoriei si ar trebui sa aveti jumatate din acea casa. Desigur, depinde si de unde au provenit banii, respectiv terenul etc . asadar, in cazul in care banii, sau terenul, sunt donati sau mosteniti de la cineva, atunci ii privesc doar pe cel gratificat (beneficiar al mostenirii sau donatiei) nu si pe celalalt sot (asta daca nu a fost donat expres pt amandoi).
pe de alta parte, daca terenul si banii, au fost provenit din economii din timpul casatoriei, atunci sunt bunuri comune.
nu prezinta relevanta asupra bunurilor comune, faptul ca ati parasit domiciliu conjugal.
PAMANUTUL ESTE CUMPARAT CU BANI DUPA NUNTA NOSTRA, SI CASA ESTECONSTRUITA CU AJUTORUL LU MAMA SI PARINTI LUI,SI BANI NOSTRI
in situatia in care parintii lui, cand au dat banii, NU au dat vreo hartie prin care sa specifice ca il gratifica doar pe el cu suma X in vederea edificare unei case, aveti dr la jumate .
aveti dreptul la jumatate din ce ati facut impreuna, casatoriti fiind. dupa divort, faceti partajul
Da, de principiu aveti dreptul la jumatate dar depinde si cum se va judeca el, ce cota va solicita instantei si ce dovezi va avea pentru a-si proba sustinerile.
Poate sa ceara si 80% si dvs. sa aveti dreptul la 20%.
De asemenea, in functie de cursul procesului depinde si ce probe veti avea si dvs.

avocat Claudiu Lascoschi

Alte discuții în legătură

Bunuri comune jovana jovana buna ziua, am o nelamurire cu privire la partaj in caz de divort: parintii mei m-au ajutat de-a lungul timpului cu bani pt tot felul de lucruri prin casa ... (vezi toată discuția)
Achizitie teren cu bani proveniti integral de la unul din soti Adelita Adelita Intentionam, eu si sotul meu sa cumparam un teren in vederea construirii unei case. Suma este in totalitate din bani proveniti de la parintii mei. 1.Cum ar ... (vezi toată discuția)
Partaj novam999 novam999 Sunt divortata de 3 ani, cu 2 copii minori(de9, respectiv 11 ani) in intretinere si nu am facut partajul pina la aceatsa data.Casatoria a durat 10 ani si in ... (vezi toată discuția)