avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1053 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... bunuri comune
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

bunuri comune

buna ziua, am o nelamurire cu privire la partaj in caz de divort: parintii mei m-au ajutat de-a lungul timpului cu bani pt tot felul de lucruri prin casa (mobila etc), bani care au fost trimisi in contul din banca, in cazul divortului se i-au in calcul la impartire si aceste lucruri chiar daca nu le-am cumparat din banii nostrii?adica se considera bunuri comune? multumesc anticipat
In principiu, bunurile dobandite in timpul casatoriei de catre soti sunt bunuri comune.

Banii provin de la parintii dvs.
Banii primiti ii consideram dar manual (donatie)
Daca ne-am rezuma la atat consideram ca sumele respective provenite din donatie fata de dvs din partea parintilor, reprezinta bunul dvs propriu.

Banii au fost inmanati dvs (donati, sa continui rationamentul) in vederea achizitionarii unor bunuri afectate unui bun comun (apartamentul)

Depinde cum va considera instanta actul de donatie (faptul donatiei):

daca va considera ca parintii au avut intentia de a va gratifica pe amandoi (pe soti) sumele vor fi cuprinse in masa partajabila.

daca va considera ca parintii au dorit sa va gratifice numai pe dvs, nu vor fi incluse acele sume in masa bunurilor partajabile, dvs veti avea doar dreptul de a solicita acele sume sotiei, ulterior. (detineti astfel un drept de creanta impotriva sotiei in cuantumul respectivelor sume).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie teren cu bani proveniti integral de la unul din soti Adelita Adelita Intentionam, eu si sotul meu sa cumparam un teren in vederea construirii unei case. Suma este in totalitate din bani proveniti de la parintii mei. 1.Cum ar ... (vezi toată discuția)
Partaj - bun dobandit de copiii majori in timpul casatoriei adina1980 adina1980 Buna seara. Numele meu este Adina si am 29 de ani. Am si eu o intrebare si multumesc anticipat celor care imi vor raspunde. Inainte prezint o situatie de ... (vezi toată discuția)
Daca sotul baga divortul de mine raman si eu cu jumate din casa NEREIA NEREIA BUNA numele meu este florentina si imi doresc sa stiu si eu daca sotul a bagat divortul raman si eu cu ceva din casa . noi avem casa si pamant la tara si am ... (vezi toată discuția)