avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 383 soluții astăzi
Forum AvocatNet Italia Probleme juridice de familie Mostenire
Discuție deschisă în Probleme juridice de familie

Mostenire

Buna seara! Am si eu o întrebare.In curând eu și viitorul meu soț ne vom face planuri de căsătorie.Dar el are un copil dintr-o căsătorie anterioară.Ce drept are copilul lui la viitoarea mea avere? Nu as vrea sa împart ce am cu acel copil deoarece părinții mei au muncit din greu pt tot ceea ce au acum și totul îmi va ramane mie...Sunt singura la părinți și nu as vrea sa împart cu nimeni ce îmi va ramane mie.Exista vreo posibilitate?
Ultima modificare: Miercuri, 27 Februarie 2019
Adelyna23439, utilizator
Cel mai recent răspuns: avocatmaria , utilizator 20:53, 25 Martie 2019
La ce avere viitoare va referiti?
Daca aveti in vedere anumite bunurile pe care urmeaza sa vi le doneze parintii, acestea sunt bunuri proprii ale dvs. De asemenea, bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei sunt bunuri proprii.
Copilul viitorului sot nu are drept de mostenire in ceea ce va priveste pe dvs, intrucat chiar daca va casatoriti cu tatal sau nu deveniti ruda cu copilul.
Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Cristina Hortensia CIUREA a scris:

La ce avere viitoare va referiti?
Daca aveti in vedere anumite bunurile pe care urmeaza sa vi le doneze parintii, acestea sunt bunuri proprii ale dvs. De asemenea, bunurile dobandite inainte de incheierea casatoriei sunt bunuri proprii.
Copilul viitorului sot nu are drept de mostenire in ceea ce va priveste pe dvs, intrucat chiar daca va casatoriti cu tatal sau nu deveniti ruda cu copilul.

:Părinții mei au un spațiu comercial, casa, terenuri, mașini și eu ma voi căsători cu acest bărbat.Nu vreau sa ajung intr o zi sa ma gândesc ca tot ce au muncit părinții mei va trebui sa împart cu acel copil.Cum e mai bine? Sa îmi lase Ca o moștenire sau cum? E nevoie de ceva acte? Sa nu devină bun comun cu soțul meu și acel copil sa aibă drept după...
Ce ar trebui sa fac sa nu împart cu nimeni?
Viitorul meu soț va avea vreun drept?
Cum e mai bine?

Mulțumesc tare mult!
Adelyna23439, utilizator
Daca veti dobandi bunurile prin donatie sau mostenire de la parintii dvs., atunci chiar daca sunteti casatorita, bunurile sunt ale dvs. proprii. Despre mostenire nu poate fi vorba decat dupa decesul parintilor.
In cazul unui partaj, sotul nu va avea niciun drept asupra acestor bunuri, atata timp cat faceti dovada faptului ca ati dobandit proprietatea lor prin donatie sau mostenire.
Aveti de asemenea, posibilitatea sa alegeti regimul matrimonial al separatiei de bunuri, prin incheierea unei conventii.
Sotul nu poate dobandi aceste bunuri (sau doar o parte din ele) decat daca va mosteneste.

Cabinet Avocat - Ciurea Cristina, Avocat
Mulțumesc tare mult pt răspuns!
O ultima întrebare.... Eu voi putea apoi sa las moștenire doar strict copiilor mei ?
Daca decedati inaintea sotului, va mostenesc sotul si copii dvs.
In cazul in cazul in care, decedeaza sotul inainte, dvs. il mosteniti iar pe dvs. va mostenesc copii dvs.

Alte discuții în legătură

Conventie matrimoniala - in caz de deces al unui sot (ambii soti cu copii din casatorii anterioare) AlinaIoanaMihut AlinaIoanaMihut Buna ziua! Mama mea (vaduva) urmeaza sa se casatoreasca cu un barbat divortat care are 4 copii. Cei doi viitori soti doresc sa semneze un conventie ... (vezi toată discuția)
Separatia de bunuri in timpul casatoriei - mostenitori Crina.Crina Crina.Crina Bună ziua. Am citit mai multe răspunsuri legate de acest subiect, dar tot nu m-am lămurit deplin. Eu și soțul deținem acum la comun un apartament. El are ... (vezi toată discuția)
Bunuri inainte de casatorie Isabella78 Isabella78 Buna ziua.eu am un credit de prima casa si respectiv o casa si doresc sa ma casatoresc.viitorul sot are un copil si doresc sa stiu daca apartamentul se imparte ... (vezi toată discuția)