avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 457 soluții astăzi
Forum Activitate iuCornel

Activitate iuCornel

da, creditul va fi luat pe firma. Insa este totul ok din punct de vedere legal? dupa ce termin de platit creditul, in cazul in care doresc sa dizolv firma, ca unic actionar imobilul va ajunge la mine. Atunci va trebui sa mai platesc un impozit ceva taxe care sa-mi dea sistemul peste cap?
multumesc
In curand voi avea venituri lunare constante de 800 euro pe o firma de consultanta. Deoarece mai am si alte surse de venit, pot achizitiona pe firma o garsoniera (garsoniera sa fie sediul social al firmei) si ratele pentru aceasta sa fie platite din toate veniturile firmei. Astfel ma gandesc ca scap de impozite si fac o cheltuiala pe care oricum o facem: imi cumpar o locuinta? Este posibil?
Multumesc anticipat,
ok, inteleg! insa pot lua in considerare una dintre urmatoarele 2 solutii pt a "scapa" de tva?

1. sa-mi fac o firma platitoare de tva, statul deconteaza tva-ul, dupa care o radiez sau fixez in actul constitutiv ca dupa 1 an de zile se va dizolva.
2. sa gasesc un prieten amabil cu o firma platitoare de tva, sa-mi iau echipemntul foto pe firma aceia si sa-mi returneze tva-ul. In cazul acestei variante banuiesc ca trebuie sa gasesc o firma cu un obiect de activitate ce ar explica achizitia aparaturii foto.
Daca se poate va rog sa ma ajutati sa tratam aceste situatii si eventual sa generam solutii noi.
Doresc sa-mi infiintez o firma platitoare de tva pentru ca statul sa-mi deconteze tva-ul pe echipamente de circa 2000 euro pe care urmeaza sa le achizitionez. Mentionez ca nu voi avea venituri si nu voi emite facturi decat dupa ce fac firma neplatitoare. Asta daca este posibil. Ce parere aveti?