avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 912 soluții astăzi
Forum Activitate pierre38

Activitate pierre38

Buna ziua,
as dori sa va intreb daca actiunea de recunoastere a prescrierii extinctive a unei sulte de 30.000 ron care trebuia platita in urma cu 4 ani, se timbreaza.
Multumesc.
Răspuns la discuția Declaratie de achitare a sultei
Depun banii de pensie alimentara intr-un kidcont, fosta sotie nu-i ridica, ii lasa sa se adune pentru ca locuieste in strainatate impreuna cu copilul.Am convenit asta cu fosta sotie inainte de divort.A retras doar cei 15000 euro din contul copilului in care si ea este imputernicita sa faca operatiuni.Ea nu are nici o alta pretentie dar nu doreste sa-mi faca aceasta declaratie pentru ca relatiile dintre noi s-au deteriorat foarte mult.
Răspuns la discuția Declaratie de achitare a sultei
Nu am specificat ca este sulta la depunere.Am depus banii in acelasi cont in care virez si pensia alimentara pentru copil iar fosta sotie a retras banii din alt oras.
Pot sa o chem in instanta pentru o ,,actiune de constatare'' sau ceva de genul acesta?
Buna ziua, am divortat in 2009 de sotia mea pe cale amiabila, la partaj hotarindu-se ca sa-i platesc o sulta de 15000 euro, pentru jumatate din apartament.Ea a retras dintr-un cont in care am depus cei 15000 euro la data stabilita dar nu mi-a facut o declaratie cum ca ar fi incasat banii.Am incercat sa intabulez apartamentul dar cei de la Cadastru mi-au inscris si sulta deoarece nu am prezentat o declaratie de achitare a sultei din partea fostei sotii, spunind ca extrasele de cont nu sunt suficiente.
Acum fosta sotie care e plecata in strainatate refuza sa-mi faca declaratia (din reavointa probabil).Cum pot sa fac pe cale juridica sa o oblig sa-mi trimita aceasta declaratie? Cu multumiri.