avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 815 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Declaratie de achitare a sultei
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Declaratie de achitare a sultei

Buna ziua, am divortat in 2009 de sotia mea pe cale amiabila, la partaj hotarindu-se ca sa-i platesc o sulta de 15000 euro, pentru jumatate din apartament.Ea a retras dintr-un cont in care am depus cei 15000 euro la data stabilita dar nu mi-a facut o declaratie cum ca ar fi incasat banii.Am incercat sa intabulez apartamentul dar cei de la Cadastru mi-au inscris si sulta deoarece nu am prezentat o declaratie de achitare a sultei din partea fostei sotii, spunind ca extrasele de cont nu sunt suficiente.
Acum fosta sotie care e plecata in strainatate refuza sa-mi faca declaratia (din reavointa probabil).Cum pot sa fac pe cale juridica sa o oblig sa-mi trimita aceasta declaratie? Cu multumiri.
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
pierre38, utilizator
Cel mai recent răspuns: pierre38 , utilizator 21:08, 23 Martie 2011
dovada o faceti cu documentul bancar din care rezulta suma depusa pt sotie.
Ati specificat ca suma depusa in contul respectiv reprezinta sulta datorata?
Nu am specificat ca este sulta la depunere.Am depus banii in acelasi cont in care virez si pensia alimentara pentru copil iar fosta sotie a retras banii din alt oras.
Pot sa o chem in instanta pentru o ,,actiune de constatare'' sau ceva de genul acesta?
Ultima modificare: Miercuri, 23 Martie 2011
pierre38, utilizator
Trebuie sa existe o specificatie,pentru ce sunt banii.Cand depuneti pensia alimentara nu specificati nimic?Daca nu....rau faceti.
Cu banii de sulta cel mai corect era sa mergeti la un executor judecatoresc,depuneati banii cu titlul de sulta iar d-na urma sa-i ridice de la CEC sau vreo banca.
Legal,nu stiu ce trebuie faceti acum ,luati legatura cu un avocat.
Depun banii de pensie alimentara intr-un kidcont, fosta sotie nu-i ridica, ii lasa sa se adune pentru ca locuieste in strainatate impreuna cu copilul.Am convenit asta cu fosta sotie inainte de divort.A retras doar cei 15000 euro din contul copilului in care si ea este imputernicita sa faca operatiuni.Ea nu are nici o alta pretentie dar nu doreste sa-mi faca aceasta declaratie pentru ca relatiile dintre noi s-au deteriorat foarte mult.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Partaj Mingia Monica Mingia Monica Buna ziua. Poprirea a fost pusa de catre un executor judecatores pana i-mi va da sulta de 11800euro . Fostul sot m-a amenintat sa merg la notar si sa recunosc ... (vezi toată discuția)
Pensia alimentara MysterB MysterB Doresc sa stiu urmatoarele: Baiatul meu nu se afla in tara iar eu sau actuala lui sotie platim pensia alimentara unei foste sotii cu care acesta a fost ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare-partaj-sulta catre sot stabilita in urma partajului orzeaadriana orzeaadriana V-am retinut atentia si la începutul acestui an asupra cazului meu, revin cu urmatoarea problema: Tocmai am primit hotărârea definitivă și irevocabilă ... (vezi toată discuția)