avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 603 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... contestatie la executare-partaj-sulta catre sot ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

contestatie la executare-partaj-sulta catre sot stabilita in urma partajului

V-am retinut atentia si la începutul acestui an asupra cazului meu, revin cu urmatoarea problema: Tocmai am primit hotărârea definitivă și irevocabilă de la Curtea de Apel Alba asupra sultei care trebuie sa o platesc sotului in urma partajului (3300 euro). Mi-e si avocatei mele nu-mi se pare a fi corect deoarece acesta sulta s- calculat la voloarea actuala de vânzare a apartamentului care in urma expertizei facuta a fost de aproximativ 20000 euro si nu l-a valoarea creditului ipotecar pe care îl am de dat, ale cărui costuri se ridica la 65.000 euro conform contractului de credit și graficului de rambursare depuse la dosarul cazului. As vrea sa aflu si parea altor persoane autorizate in astfel de cazuri oare cum e legea și cum e corect ?????????!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Pe de alta parte OK, eu fiind debitor către fostul sot cu suma de 3300 euro, executorul judecatoresc al lui v-am spus mi-a pus în vedere sa achit suma direct în contul sau ca urmare a faptului ca fostul sot este debitor către executor judecatoresc datorită unui credit neachitat dupa cum stiti. Problema mea este eu nu posed acestă sumă de bani si nici nu as avea cum sa-i dau pe toti odata in termen de 6 luni cum prevede hotarârea judecatorească; exista posibiliatea legala ca sa fac o compensare a acestei sume (3300 euro) sau a unei parti din ea cu neplata pensiei alimentare de la divort si pana in prezent sau chiar pana baiatul împlineste 18 ani, acum avand doar 16 ani ???????????? În luna iunie a.c. l-am reclamat pe fostul soț la procuratura pentru neplata pensiei alimentare urâmand a incepe procesul penal. Ce sanse am să pot achita o sulta mai mica catre excutor pentru ca acesta sa nu inceapa excutarea asupra mea pentru suma ce o are fostul sot de achitat către el ??????????????? sau sa o achit în rate lunare ???? Oare daca se ajunge la poprire pe salariul meu se va tine cont de rata pe care o achit lunar de 175 euro și de cheltuielile lunare pe care le avem si bineinteles de faptul ca am un copil in intretinere pe care-l cresc si-l tin in scoli chiar si fara pensie alimentara, fara nici un ajutor din partea nimanui ????????????? Oare avocatul poporului ma poate ajuta ?????????????????? sau cui să mă mai adresez ?????????
Aștept raspunsuri,...
Va multumesc de atenția acordata !!!!!!!!!!!!!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 15:55, 12 Septembrie 2014
Avand in vedere faptul ca datorari o sulta de numai 3300 euro la un apartament evaluat la 20000 euro, tind sa cred ca aceasta sulta reprezinta echivalentul ratelor achitate impreuna din momentul contractarii creidtului. In aceasta ipoteza, nu are importanta faptul ca dv ati accesat creditul ipotecar de 65 mii. Ati ramas cu apartamentul si e logic sa platiti creditul in continuare.
Nu puteti compensa sulta cu pensia alimentara neplatita. Sulta e datoria dumneavoastra, pensia e dreptul copilului. Sunteti doua persoane distincte cu drepturi si obligatii diferite.
Pentru neplata pensiei alimentare restante il puteti executa silit. Plangerea penala de la procuratura nu duce neaparat si la un proces penal.
Daca se va ajunge la poprire, suma ce va poate fi retinuta in cazul unui singur debitor e de 33 % din venit, iar daca sunt mai multi debitori, suma poprita nu poate depasi 1/2 din venit.
Nu se tine cont de ratele pe care le achitati decat daca le achitati in urma unei popriri, nu se tine cont nici de faptul ca intretineti un copil decat daca aveti stabilita in sarcina dv o pensie alimentara si retinerea acesteia se face tot ca urmare a unei popriri. Si dupa cum am mai spus, suma retinerilor nu poate depasi 1/2 din venit. Daca ati avea mai multe popriri, pensia alimentara va fi platita in intregime, iar din restul se vor indestula ceilalti creditori.
Asa cum executa executorul sulta pt datoria catre un alt creditor si dvs procedati la fel, il executati pt pensia restanta din ce are el de incasat, ce are ? SULTA
Apelati la executor separat sau faceti contestatie la executare.
In ce priveste cunatumul popririi, el poate fi redus sub 1/3 daca dvs depuneti contestatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare silita, partaj, sulta in urma partajului, poprire pe sulta ?! orzeaadriana orzeaadriana :hm: Tot pe acest forum am discutat si anul trecut despre problema mea[/b] Anul trecut am initiat un proces pentru contestatie la executare silita pe numele ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentara carmen27_06 carmen27_06 La inceputul lunii aprilie 2010 am fost anuntata de societatea unde fostul sot lucra faptul ca acesta nu s-a mai prezentat la munca, deci de la 1 aprilie nu am ... (vezi toată discuția)
Pensie alimentare/partaj DRAGM1974 DRAGM1974 Buna ziua, Am doua intrebari: 1.Daca eu impreuna cu fostul sot (suntem divortati de un an) am facut o intelegere tacita referitor la plata unei rate credit ... (vezi toată discuția)