Buna ziua,
Am doua intrebari:
1.Daca eu impreuna cu fostul sot (suntem divortati de un an) am facut o intelegere tacita referitor la plata unei rate credit obtinut in timpul casatoriei , o impartim in mod egal in fiecare luna dar acum nu mai vrea sa plateasca , creditul fiind pe numele meu el fiind codebitor(nu avem partaj facut), ce pot face eu ca sa-l constrang sa platesca si daca nu plateste in cazul partajului ce se intampla cu casa(pot obtine o cota mai mare avand in vedere ca nu plateste nimic din intretinerea ei si din credit?).Mentionez ca pana luna aceasta nu a platit cei sa zicem X eur partea lui.
2. Referitor la pensia alimentara pe care nu o plateste pe motivul ca ma lasa sa stau cu copiii in casa pe care nu avem partaj , in cazul in care introduc plangere ca nu a platit pensia poate sa spuna instantei ca cei X eur achitati in contul creditului sunt pentru pensie sau instanta ia in calcul si faptul ca , crediul trebuie achitat impreuna chiar daca nu avem partaj avand in vedere faptul ca, e contractat in timpul casatoriei si ii va pune in vedere sa demonstreze amandoua paltile si ale creditului si ale pensiei?
3.Cum sa introduc actiunile , amandoua odata sau pe rand?Cat costa o actiune de partaj ?
Daca nu platiti creditul, se ajunge la vanzarea casei , se retine cat datorati si restul vi se restituie.
Pentru neplata pensiei ii faceti direct plangere penala, la instanta apelati doar daca o vreti sa se recalculeze. Daca munceste si apelati la un executor, ii pune poprire pe salariu si nu mai aveti probleme.
Ar trebui sa incepeti procesul de partaj, sa cereti sa va fie atribuita casa si din sulta ce i s-ar cuveni pt jumatatea lui din ap, sa-i fie scazuta cat datorati la banca si sa platiti dvs creditul pe mai departe. Sulta ramasa i-o trimiteti intr-un cont , din suma ii poate retrage executorul pt pensia datorata restanta.
Din pacate, taxa de timbru la partaj e de 3 % din valoarea bunurilor de impartit. Ar fi bine sa va intelegeti amiabil, sa va coste mai putin
~ final discuție ~
Alte discuții în legătură
Impartire
ana.avasiicii
Buna seara,
Poate ma puteti ajuta...
Sunt divortata si am impreuna cu fostul meu sot un apartament (ai carui proprietari suntem impreuna), cumparat cu banii ... (vezi toată discuția)
Partaj imobil
shadowfax__25
Buna seara. As dori sa stiu si eu in cazul in care fosta sotie a introdus actiunea de partaj asupra unui imobil, bun comun achizitionat in timpul casatoriei cu ... (vezi toată discuția)