avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 842 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Partaj imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Partaj imobil

Buna seara. As dori sa stiu si eu in cazul in care fosta sotie a introdus actiunea de partaj asupra unui imobil, bun comun achizitionat in timpul casatoriei cu ajutorul unui credit ipotecar al carui debitori suntem, daca eu nu doresc sa imi cedez partea mea din imobil Judecatoria poate hotari acest lucru in favoarea reclamantei? Eu am afirmat ca bunul este comun iar datoria este comuna. adica platim pana achitam creditul apoi vom vedea ce avem de impartit.
Nimeni nu poate fi obligat sa ramana in indiviziune, daca vrea partajul, veti partaja si casa si creditul. Daca dansa vrea casa, va plati si creditul si va va plati o sulta pt ce ati platit pana acum.
Vreti asa, invers sau vindeti casa, platiti creditul si ori impartiti banii ramasi , ori ramaneti datori ambii daca va ramane credit de plata.
Fosta sotie are dreptul sa solicite partajul, chiar daca dvs. nu doriti sa ii "cedati" cota dvs. din imobil. Instanta va hotari, in functie de solicitarile partilor, cine ramane cu imobilul si cine plateste o sulta celeilalte parti (pentru partea de credit achitata in timpul casniciei).
In privinta creditului ipotecar, trebuie sa existe si acordul bancii, pentru ca sotul care ramane cu bunul sa poata deveni titular de credit (daca veniturile acestuia sunt indestulatoare pentru preluarea intregului credit). Mai exista si posibilitatea vanzarii imobilului pentru achitarea creditului, sau introducerea unui nou codebitor, in locul sotului care va primi sulta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Executare silita roxxanna roxxanna Stimati domni, Am cateva intrebari legate de urmatoarea situatie: Eu si fostul sot am avut un litigiu pe un imobil (luat prin credit ipotecar si inca ... (vezi toată discuția)
Divorț. poate prelua unul dintre soți ratele la creditul imobiliar făcut în timpul căsătoriei? mariaevelina mariaevelina Buna ziua, Eu si sotul suntem in proces de divort, la ultima infatisare am convenit ca divortul sa fie prin acord. Avem un copil minor de trei ani si un ... (vezi toată discuția)
Subiect: partaj apartament cumparat cu credit ipotecar d-r d-r Creditul ipotecar a fost achizitionat doar pe baza veniturilor fostului sot ,el fiind titularul creditului . Ce obligatii are fosta sotie la executarea ... (vezi toată discuția)