avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 987 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Contestatie la executare silita, partaj, sulta in urma ...
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Contestatie la executare silita, partaj, sulta in urma partajului, poprire pe sulta ?!

:hm:
Tot pe acest forum am discutat si anul trecut despre problema mea
Anul trecut am initiat un proces pentru contestatie la executare silita pe numele fostului sot, in cadrul acestui proces mi -a fost cerut partajul in proportie de 50% eu si 50% fostul sot. Am facut o recomversie pentru schimbarea cotelor de partaj in favoarea mea 95% eu si doar 5% fostul sot. Am terminat procesul dar conform hotarari judecatoresti am primit 84% eu si 16% fostul sot, ca urmare conform hotarari urmeaza ca in termen de 6 luni s-ai platesc o sulta de 3500 euro fostului sot. Bineneteles calcule mele si ale avocatului meu mi-au dat primele procente (95% respectiv 5%)adica: apartamentul a fost luat cu credit ipotecar pe 30 de ani la final conform graficului de rambursare trebuie sa achit 65000 de euro. In perioada casatoriei am achitat 7000 euro din credit deci aproximativ 10% asadar contributia amandurora a fost de 5% in perioada casatoriei. In cadrul procesului expertiza de evaluare in constructii a demonstrat o valoare a apartamentului de 20000euro. Deci practic eu ar trebui sa dau sulta fostului sot 1000euro (5% din 20000euro). In concluzie nu am fost de acord cu hotararea primei instante si am facut recurs, prima infatisare la recurs o am abia in aprilie 2014.
Saptamana trecuta m-am trezit cu o instiintare de poprire pe numele meu pe sulta pe care am sa o dau fostului sot, de la biroul executorului judecatoresc care a facut demersurile initiale pentru executarea siliata a fostului sot inaitea procesului de partaj.
Ce sa inteleg voi fi executata silit eu pentru sulta pe care o am de dat fostului sot, chiar daca hotararea partajului nu este definitiva si irevocabila, avand pe rol recursul la partaj ??? Deci tot eu sunt cea pedepsita, fostului sot nu are nimeni ce sa-i faca cum sa-l responsabilizeze, el motiveaza vesnic ca nu are serviciu deci nici bani macar pentru plata pensiei alimentare. Sunt 3 ani decand am divortat si nu a achitat un leu pensie alimentara. Bun cumosc parghiile pentru plata pensiei alimentare, fac plangere penala pentru abandon de familie il inchide si eu raman sai platesc sulta catre executor??? Oare exista posibilitatea compesarii sultei pe care i-o datorez cu plata pensiei alimentare si a cheltuielilor de judecata pe care mi le datoreaza el conform hotararilor judecatoresti ??? ... Oare in legiile satului roman primeaza drepturile copilului si intretinerea acestuia in fata achitari unei sulte catre un executor judecatoresc ???
Ce sa fac ca urmare a instiintari de poprire primite de la executor???
Astept raspunsuri de specialitate la nenumaratele mele intrebari supuse discutiei publice pe acest forum.
Va multumec pentru timpul acordat !!!

:(
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 11:12, 5 Februarie 2014
Formulati contestatie la executare pentru poprire aratand faptul ca hotararea de partaj nu este definitiva, aflandu-se inca pe rolul instantelor calea de atac!

Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare.

Contestaţia se introduce la instanţa de executare.

În cazul urmăririi silite prin poprire, dacă domiciliul sau sediul debitorului se află în circumscripţia altei curţi de apel decât cea în care se află instanţa de executare, contestaţia se poate introduce şi la judecătoria în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul sau sediul debitorul.

Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit.

Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia la executare sau prin cerere separată.
Pentru a se dispune suspendarea, cel care o solicită trebuie să dea în prealabil o cauţiune, calculată la valoarea obiectului contestaţiei, după cum urmează:
a)de 10%, dacă această valoare este până la 10.000 lei;
b)de 1.000 lei plus 5% pentru ceea ce depăşeşte 10.000 lei;
c)de 5.500 lei plus 1% pentru ceea ce depăşeşte 100.000 lei;
d)de 14.500 lei plus 0,1% pentru ceea ce depăşeşte 1.000.000 lei.

Puteti sa il executati silit si dvs pt pensia restanta, depuneti titlul la acelasi executor.
Apoi, puteti contesta pt ca aveti termen pt plata sultei 6 luni, nu va poate executa mai devreme.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestatie la executare-partaj-sulta catre sot stabilita in urma partajului orzeaadriana orzeaadriana V-am retinut atentia si la începutul acestui an asupra cazului meu, revin cu urmatoarea problema: Tocmai am primit hotărârea definitivă și irevocabilă ... (vezi toată discuția)
Executor judecatoresc mihaeladumitrescu_77 mihaeladumitrescu_77 As vrea sa stiu cum se poate ca un executor judecatoresc dupa ce a fost achitat integral debitul constituit prin poprire la 5 luni poate institui o nou poprire ... (vezi toată discuția)
Popriri din pensie nicolaeelena nicolaeelena sotul este pensionar . pensia este grevata de 2 popriri a doi creditori, respectiv unul ipotecar cu contract de fidejisiune si un alt creditor cu bilet la ... (vezi toată discuția)