avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1039 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Executor judecatoresc
Discuție deschisă în Executare silită

Executor judecatoresc

As vrea sa stiu cum se poate ca un executor judecatoresc dupa ce a fost achitat integral debitul constituit prin poprire la 5 luni poate institui o nou poprire pe acelasi dosar explicand ca " s-a facut actualizarea cheltuielilor dupa achitarea debitului", iar datoria din procesul verbal este de 300 ron pe cand poprirea pe conturi este de 600 ron. Dupa un an de zile de la achitarea debitului initial nu a deblocat conturile noastre personale blocate cu suma initiala. Vreau si eu un raspuns si ajutor pentru actionare in judecata cu castig de cauza. Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Madalina Mihaela I. Moceanu , Avocat 10:24, 31 Ianuarie 2014
face-ti contestatie la executare ...
Trebuie analizat temeiul in care s-a facut actualizarea debitului mai intai.
Puteti sa ii faceti reclamatie la Camera Executorilor din care face parte; este subordonat ierarhic si puteti castiga fara sa porniti un proces.
Împotriva executării silite, a încheierilor date de executorul judecătoresc, precum şi împotriva oricărui act de executare se poate face contestaţie de către cei interesaţi sau vătămaţi prin executare.

Contestaţia se introduce la instanţa de executare.

În cazul urmăririi silite prin poprire, dacă domiciliul sau sediul debitorului se află în circumscripţia altei curţi de apel decât cea în care se află instanţa de executare, contestaţia se poate introduce şi la judecătoria în a cărei circumscripţie îşi are domiciliul sau sediul debitorul.

Dacă prin lege nu se prevede altfel, contestaţia privitoare la executarea silită propriu-zisă se poate face în termen de 15 zile de la data când cel interesat a primit comunicarea ori, după caz, înştiinţarea privind înfiinţarea popririi. Dacă poprirea este înfiinţată asupra unor venituri periodice, termenul de contestaţie pentru debitor începe cel mai târziu la data efectuării primei reţineri din aceste venituri de către terţul poprit.

Până la soluţionarea contestaţiei la executare sau a altei cereri privind executarea silită, la solicitarea părţii interesate şi numai pentru motive temeinice, instanţa competentă poate suspenda executarea. Suspendarea se poate solicita odată cu contestaţia la executare sau prin cerere separată.
Pentru a se dispune suspendarea, cel care o solicită trebuie să dea în prealabil o cauţiune, calculată la valoarea obiectului contestaţiei, după cum urmează:
a)de 10%, dacă această valoare este până la 10.000 lei;
b)de 1.000 lei plus 5% pentru ceea ce depăşeşte 10.000 lei;
c)de 5.500 lei plus 1% pentru ceea ce depăşeşte 100.000 lei;
d)de 14.500 lei plus 0,1% pentru ceea ce depăşeşte 1.000.000 lei.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire salariu coplatitor dupa ce banca si-a incasat suma si a vandut si un apartament intrebareasperantei intrebareasperantei buna.am o intrebare. am contractat un credit ipotecar de 25.000 eur. am rambursat 18.000 eur , dupa care sotia imbolnavindu-se de cancer, nu am mai putut ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare silita, partaj, sulta in urma partajului, poprire pe sulta ?! orzeaadriana orzeaadriana :hm: Tot pe acest forum am discutat si anul trecut despre problema mea[/b] Anul trecut am initiat un proces pentru contestatie la executare silita pe numele ... (vezi toată discuția)
Contestație la executare alexandra1962 alexandra1962 Am introdus o contestație la executare silita pe motivul prescripției datoriei care a avut loc deja în 2015.. Executarea se suspenda pina la judecarea ... (vezi toată discuția)