avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 936 soluții astăzi
Forum Activitate catalinpr

Activitate catalinpr

Buna ziua,

Am un conflict cu un vecin care are o livada langa casa mea. Conflictul a pornit de la rugamintea mea de a nu stropi pomii cu pesticide in felul in care o face acum, adica utilizand un atomizor puternic, tras de un tractor, care arunca substanta toxica la mine in curte si pe casa mea. A refuzat orice dialog si am facut nenumarate reclamatii la diverse autoritati, fara rezultat.

De-a lungul gardului, am plantat tuia din 2 in doi metri, la o distanta de minimum 50 de cm fata de gard. Pomii lui fructiferi sunt la mai putin de 2 metri fata de gard, deci teoretic i-as putea cere sa-i scoata. Asta e o parte a problemei. Cealalta parte este ca, pentru a ma 'pedepsi' (nu e un om prea inteligent), vrea sa scoata gardul care separa terenurile noastre, motivand ca este facut de el.
Asa ca am doua intrebari:

1) Poate solicita taierea arbustilor mei de tuya? I-am plantat ca gard viu acum cativa ani si inainte de intrarea in vigoare a actualului Cod civil. Sunt mai inalti de doi metri. Adica, tuya este considerat gard viu sau arbore?
2) Poate inlatura gardul dintre noi fara acordul meu?

Multumesc.