avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 949 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Distanta intre tuya si gard
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Distanta intre tuya si gard

Buna ziua,

Am un conflict cu un vecin care are o livada langa casa mea. Conflictul a pornit de la rugamintea mea de a nu stropi pomii cu pesticide in felul in care o face acum, adica utilizand un atomizor puternic, tras de un tractor, care arunca substanta toxica la mine in curte si pe casa mea. A refuzat orice dialog si am facut nenumarate reclamatii la diverse autoritati, fara rezultat.

De-a lungul gardului, am plantat tuia din 2 in doi metri, la o distanta de minimum 50 de cm fata de gard. Pomii lui fructiferi sunt la mai putin de 2 metri fata de gard, deci teoretic i-as putea cere sa-i scoata. Asta e o parte a problemei. Cealalta parte este ca, pentru a ma 'pedepsi' (nu e un om prea inteligent), vrea sa scoata gardul care separa terenurile noastre, motivand ca este facut de el.
Asa ca am doua intrebari:

1) Poate solicita taierea arbustilor mei de tuya? I-am plantat ca gard viu acum cativa ani si inainte de intrarea in vigoare a actualului Cod civil. Sunt mai inalti de doi metri. Adica, tuya este considerat gard viu sau arbore?
2) Poate inlatura gardul dintre noi fara acordul meu?

Multumesc.

Alte discuții în legătură

Distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor vasilica52 vasilica52 Va rog sa-mi spuneti care este distanta minima fata de limita proprietatii la care este permisa plantarea pomilor si care este baza legala. Doresc sa stiu ... (vezi toată discuția)
Tuia de 10 m - in ce categorie de pomi se incadreaza? mitachealina mitachealina Tuia de 10 m plantati langa gard comun- in ce categorie de pomi se incadreaza, conform Art. 613 din Codul Civil: arbori, plantatii sau gard viu? (2) În ... (vezi toată discuția)
Divergențe cu vecinul din cauza pomilor fructiferi. nadiairina2000 nadiairina2000 Bună seara. Deranjez cu o intrebare ...vecinul meu a plantat la 40 cm de gardul meu pomi fructiferi. Am avut 2 discuții cu el si i-am atras atenția că ... (vezi toată discuția)