avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Tuia de 10 m - in ce categorie de pomi se incadreaza?
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Tuia de 10 m - in ce categorie de pomi se incadreaza?

Tuia de 10 m plantati langa gard comun- in ce categorie de pomi se incadreaza, conform Art. 613 din Codul Civil: arbori, plantatii sau gard viu?

(2) În caz de nerespectare a distanţei, proprietarul vecin este îndreptăţit să ceară scoaterea ori, după caz, tăierea, la înălţimea cuvenită, a arborilor, plantaţiilor ori a gardurilor vii, pe cheltuiala proprietarului fondului pe care acestea sunt ridicate.

Daca acesti tuia fac umbra asupra 70% din gradina vecinului, se pot taia crengile in zig-zag de catre pagubit, astfel incat sa ramana schilozi, adica cu putine ramuri, sa poata intra soarele pe ici pe colo? In acest fel nu mor nici tuia si isi face loc sa intre si soarele.
Ultima modificare: Marți, 26 Septembrie 2023
mitachealina, utilizator

Alte discuții în legătură

Taiere nuc skyboy2011 skyboy2011 Buna ziua,vecinul meu din partea de Est are unu nuc la 30 de cm de hotar care imi produce umbra pe o suprafata mare din terenul meu.Care este calea legala pt ... (vezi toată discuția)
Distanta dintre gard si pomi bumbaf bumbaf Buna ziua Din anul 2011 ianuarie m-am mutat la tara dar am o mica problema cu vecinul meu din cauza pomilor..in spatele gradinii dansul are plantati 6 salcami ... (vezi toată discuția)