avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1070 soluții astăzi
Forum Activitate namib

Activitate namib

Răspuns la discuția Nume si prenume
Doamna Cristea, sint pe punctul de ma confrunta cu aceeasi problema in Franta, tocmai am primit cetatenia si francezii imi vor elibera un certificat de nastere si restul actelor franceze ... le-am facut un curier in care le-am vorbit despre

Metodologia 1 din 13 octombrie 1997, pentru aplicarea unitara a dispozitiilor Legii nr.
119/1996 cu privire la actele de stare civila
Publicat in Monitorul Oficial nr. 318bis din 19 noiembrie 1997
Emitent: Ministerul de Interne
In conformitate cu prevederile art. 73 din Legea nr. 119/1996 cu privire la actele de stare
civila,

Articolul 24 litera a (dati o cautare pe google)

si sper sa mearga (apar in certificatul de nastere roman oana-mihaela) si am incercat sa le explic ca am doua prenume si nu unul compus.

Daca nu merge, Ambasada sau organele competente romanesti va sint datoare cu o copie de pe aceasta lege pe care sa o traduceti in limba tarii pentru a demonstra debilitatea noastra: faptul de a separa printr-o cratima prenumele in momentul intocmirii certificatului de nastere (legea 119/1996 spune "liniuta orizontala").

Mult succes

ps Metodologia din 26 ianuarie 2011 (Metodologia din 2011)
cu privire la aplicarea unitara a dispozitiilor in materie de stare civila

Publicat in Monitorul Oficial 151 din 2 martie 2011 (M. Of. 151/2011)

Sectiunea a 2-a, Art 24 litera a arata ca s-au trezit si ai nostri (in 2011) si recomanda scrierea mai multor prenume fara a se desparti prin cratima ... ma grabesc si scriu prea repede

bafta