am o mare nelamurire:
am o societate inregistrata in bucuresti, insa am luat o moara in comodat in judetul olt si nu stiu unde trebuie sa declar pct de lucru: buc sau olt?
si daca stie cineva cat costa taxale la reg com pentru a adauga coduri caen.
multumesc foarte mult pentru informatii si pentru indrumare!eu personal am fost foarte dernajata de ceea ce se intampla la mine in bloc pentru ca aceasta suma nu este perceputa tuturor locatarilor care si au facut sediul social, sunt si persoane care nu au platit aceasta suma adica ea este ceruta aleator probabil ceea ce sigur nu este legal!Multumesc inca o data pentru indrumare!
Ceea ce m a facut pe mine sa explic situatia mea aici este faptul ca am vorbit cu 5 presedinti de blocuri si nicaieri nu a existat o asemenea suma, avocatii mi au spus ca nu exista baza legata pentru asa ceva iar presedintii altor blocuri mi au spus ca nu au auzit de o asemenea suma, plus ca am discutat cu foarte multe persoane care si au deschis firme si au facut sediile sociale in apartamentele in care locuiesc si nu au platit absolut nimic pentru aceste stampile atat timp cat au luat fara probleme semnaturile de la vecini la fel ca si mie si stampila de la presedintele blocului fara nici o suma de bani lucru care la mine la bloc vad ca nu se practica, ti se acorda stampila doar daca platesti 150 ron, desi practic eu nu deranjez pe nimeni cu faptul ca imi fac sediu social la mine in apartament, mentionez ca apartamentul nu si schimba statutul, nu exista trafic de persoane, birouri sau altceva, pur si simplu vreau doar sa mi primesc corespondenta acasa nu la punctul de desfacere!In momentul in care am intrebat in baza carei legi imi cere acesti bani presedintele mi a raspuns raspicat ca el si adunarea generala a blocului a hotarat asa si asa ramane a zis ca pe el nu l intereseaza ce legi are Federatia Asociatiei Locatarilor ca el nu este afiliat acolo si mi a adus un teanc de acte in care scrie mare ca pentru sediile de firme trebuiesc platite anumite taxe insa eu incerc sa i explic ca eu fac sediul social in apartanet nu sediu de firma, eu personal prin sediu de firma inteleg locul in care se desfasoara activitatea practica a firmei, nicidecum locul in care imi primesc corespondenta si atat!In cazul in care am dreptate daca ma puteti indruma spre institutia la care pot merge pentru a face o plangere!Multumesc anticipat!
As dori sa ma informati daca exsista baza legala pentru urmatoarea situatie:
Dorim sa infiintam o societatea comerciala, iar asociatia de proprietarai solicita suma de 150 lei pentru eliberearea acordului pentru sediu social.
Dansii explica baza legala a taxei, ca fiind solicitata in baza hotararii adunarii generale a blocului.
Exista posibilitatea luarii unei asemenea hotarari? Daca da, ne puteti comunica in baza carei legi?
Daca nu este legal va rog sa ma indrumati spre institutia unde pot depune plangere.
Mentionez ca asociatia locatarilor sustine ca nu este afiliata FAPR.