avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 981 soluții astăzi
Forum Activitate lumifelicia

Activitate lumifelicia

multumesc pt.raspuns dar nu ma ajuta!Un partaj nu se poate face fara participarea tuturor coproprietarilor,totusi s-a facut.Desi proprietatea e garantata de stat si nimeni nu e mai presus de lege!Am terminat si eu o facultate,nu sint insa avocata de aceea v-am cerut sfatul!Dupa 17 ani de casnicie,mi-au luat absolut totul si-mi imputa in jur de 4 miliarde lei vechi,bani mincati in timpul casatoriei impreuna.Da oricui de gindit acest lucru!Si,inainte de orice nu am participat la acest proces,mentionindu-mi pozitia in fata instantei.Nu exista lege care sa ma oblige sa-mi impart sau vind proprietatea!Nu exista nici o miza atita vreme cit eu imi pastrez dreptul de proprietate asa cum il am pe contract.As fi avut neaparata nevoie de un avocat daca as fi participat la partaj,dar cita vreme nu impart nimic un avocat n-avea mai mult de spus decit mine.Multumesc inca o data!
Buna seara,Va rog sa ma ajutati daca se poate cu niste informatii,sint intr-o situatie critica!In 13 ianuarie am termen la apel in procesul de partaj matrimonial in care sint pirita.Am facut apel pierzind pe fond.Dupa 17 ani de casnicie instanta m-a lasat fara nimic,fara casa,fara bunuri,impunindu-mi si o suma de aproximativ 4 miliarde lei vechi,desi nu am avut nici o datorie fata de fostul sot,nu exista vreun contract de imprumut intre noi.Instanta a considerat ca acest bani au fost ai lui si cheltuindu-i dupa bunul meu plac in timpul casatoriei,asa a apreciat ma obliga sa-i restitui plus toate cheltuielile lui de judecata,in jur de 300 milioane lei vechi.Banii la care se face referire,mi-au fost virati de catre el in cont dintr-o mostenire a lui si fiind clauza unul la celalalt pe conturi am cheltuit amindoi pt.familie.Instanta mentioneaza ca banii cheltuiti din contul meu in timpul casatoriei erau ai lui si ma obliga sa-i restitui,c-au fost bun propriu.La data punerii pe rol a partajului conturile erau goale la amindoi,cumparasem impreuna o casa,o renovasem,invetitii,s-au dus banii.Ca sa se judece apelul meu trebuie sa platesc 106 mil.lei vechi.Va rog sa imi indicati carei instante trebuie sa adresez cererea de scutire a platii taxei de timbru,cu cite zile inainte trebuie s-o depun la registratura,se judeca intii cererea apoi apelul,urmeaza un alt termen pt.apel?Sint somera,fara indemnizatie,locuiesc in casa surorii mele,traiesc din mila rudelor.Daca nu se aproba cererea pt.ajutor public judiciar,mi se mai da termen ca s-o platesc,deci mai am sanse sa se judece in cazul in care cineva ma poate ajuta cu suma necesara sau mi se anuleaza in acel moment cererea de apel?Totodata doresc sa fac o cerere de stramutare a dosarului pe motiv de banuiala legitima,avind dovezi solide in acest sens,ce instante trebuie mentionate in ea?Doar cea la care se afla apelul,respectiv Curtea de Apel sau si cea de Fond?Deci in stinga sus trec instanta de apel si la sfirsitul cererii ma adresez domnului presedinte al ICCJ?Ce fel de certificat trebuie sa solicit Curtii de Apel la care se afla dosarul pt.a-l anexa cererii de stramutare?Ce trebuie sa ateste si cum intru in posesia lui?Cum se timbreaza cererea de stramutare si cererea pt.obtinerea certificatului de grefa la valorile din 2014?Unde platesc aceste taxe?Codul de procedura civila nu detaliaza toate aspectele.Va rog pe intelesul meu,ajutati-ma cu aceste informatii!Nu-mi permit un avocat!Singura m-am reprezentat si pina acum.Desi am precizat instantei fiind coproprietara cu fostul sot ca-mi pastrez dreptul de proprietate,nu impart nimic,au facut totusi partajul fara participarea mea fara sa tina cont de pozitia mea.Partajul facut fara participarea tuturor coproprietarilor e lovit de nulitate absoluta.Multumesc din suflet tuturor celor care ma ajuta cu informatiile solicitate!Am cumparat codul civil,insa nu sint avocata,unele articole de lege trebuiesc explicate pe intelesul omului simplu ca sa ne putem apara singuri,neavind incotro.Un an nou fericit va doresc,mai bun si mai frumos!La multi ani!
Multumesc pt.raspuns.Ce pot sa mai discut cu notarul din moment ce in fata lui am dat banii fapt consemnat in contractul de imprumut.Actul este legal,fara nici o clauza,n-am cerut nici dobinda n-am cerut decit restituirea banilor pina la scadenta.Plus ca are si titlu executoriu.N-am urmarit prin acest imprumut nici sa ma imbogatesc nici sa obtin cine stie ce alte foloase,am vrut doar sa ajut acest om.In baza caror articole din lege se face inscrierea in fals?Eu stiu ca doar atunci cind se urmareste obtinerea unor beneficii.El mai invoca si viciu de consimtamint,adica ca n-a stiut ce semneaza si ca a fost obligat sa semneze fiind afectat psihic ca pierde lucrarea si ca o sa-i cer daune,lucru total neadevarat.Puteam renunta oricind la lucrare,fara sa-i cer nimic avind in vedere ca aveam contract cu el pe trei luni,iar lucrarea au terminat-o abia dupa sase luni si nu le-am cerut nimic,le-am platit in continuare lucrul n-a continuat alta firma lucrarea.Deci daca vroiam daune,pt faptul ca nu au respectat contractul si nu au terminat la timp lucrarea puteam sa-i dau in judecata,dar eu le-am inteles motivele si insistenta de a termina ce au inceput fara sa le fac nici macar o reclamatie.Repet:contractul de imprumut este clar,asumat cu buna stiinta de ambele parti,fara clauze ori dobinzi,cu banii dati si primiti in fata notarului.Ce trebuie dovedit in asemenea caz?Multumesc
Va multumesc mult pt.raspuns.In aceasta saptamina,judecatorul i-a aprobat proba cu martori.Putem contesta invocind art.1191 si 1205 din codul civil?Putem cere ca judecatorul sa explice in baza caror articole din lege a aprobat aceasta proba?Din moment ce actul a fost incheiat la notar,cu consimtamintul partilor,cu plata banilor in fata notarului(se si afirma in act acest lucru),cu obligatia lui de a restitui imprumutul,pt.ce mai am eu nevoie de martori?N-a fost nimeni de fata cind am discutat cu el iar la notar,nu trebuie martori.In contractul de imprumut nu apar martorii lui,nici vreo legatura cu contractul de constructii sau cu acuzatiile lui aduse mie si celeilalte persoane?Si daca acuza o persoana de furt,spunind ca e angajatul lui,de ce nu o citeaza ca martor,de ce ma implica si pe mine(desi aceste lucruri nu au nici o legatura cu imprumutul,e problema lui)?Eu nu am cunostinta de nici un furt.Avocatul meu e foarte tinar si pina acum a respectat cerintele impuse de cealalta parte si deciziile judecatorului,n-a contestat nimic.La-nceputul saptaminii,cind m-a anuntat ca s-a aprobat proba respectiva mi-a spus ca desi nu e legal ce a facut judecatorul,va trebui sa ne intilnim sa facem intrebarile.Nu mi-a spus ca putem contesta.Stiu de acest imprumut doar sora si tatal meu,stiu ca l-am ajutat pe acest om fiindu-mi mila de el desi e patron de firma,s-a plins ca are nevoie de bani avind probleme personale.Acum nu mai recunoaste nimic,asta e rasplata cind ajuti pe cineva.Ce ma sfatuiti s fac in continuare?Mai am timp?La sfirsitul lui mai e stabilit urmatorul termen si proba cu interogatoriu si martori.Va multumesc din suflet pentru raspuns si pt.promptitudine
Am imprumutat o cunostinta cu o suma de bani,incheind un contract de imprumut la notar.N-am cerut dobinda sau garantii doar restituirea banilor pina la scadenta.Acea persoana a lucrat la renovarea casei mele,fiind patronul firmei de constructii cu care incheiasem un contract de prestari servicii.Dinsul mi-a spus ca are probleme personale si m-a rugat sa-l ajut.N-au existat martori la aceasta discutie iar la notar nu s-au cerut.Contractul de imprumut a expirat iar persoana respectiva nu mai recunoaste ca a primit banii de la mine.M-a chemat in judecata cerind anularea contractului de imprumut spunind ca nu este legal.In intimpinare afirma ca un muncitor de-al lui a furat exact suma de bani datorata si-a disparut iar el ca sa nu piarda lucrarea si eu sa nu cer daune,a semnat acel contract de imprumut.Incearca astfel sa faca o legatura intre contractul de c-tii si cel de imprumut.Bineinteles ca aceste afirmatii pe care le face nu sint reale,el poate zice orice ca sa scape de datorie.Nu exista nici o dovada care sa-i sprijine afirmatiile,nici o dovada scrisa.Singura proba pe care adepus-o la dosar sint contractul de imprumut si contractul de c-tii din care lipseste partea cu plata lucrarii acestea-s probele lui.Restul ce-i trece prin cap.A cerut proba cu interogatoriu si martori,iar judecatorul i-a admis cererea,ciudat lucru.Va aduce doi martori care nici macar nu erau muncitorii lui,deoarece la data semnarii contractului de c-tii firma lui figura la Reg.Comertului cu un singur angajat:el.Nu poate dovedi cu inscrisuri ca cei doi se aflau la mine in casa sau ca lucrau pt el ori pt mine.Doar cu povesti,nimic adevarat.Mi-a oferit jumatate din datorie printr-un sms,daca anulez contractul de imprumut.Nu vreau sa aud asa ceva,au fost banii mei cu care l-am ajutat,cit i-am dat atit vreau sa-mi dea inapoi plus cheltuieli de judecata si indexat cu rata inflatiei.Va rog sa-mi dati un sfat:ce sa fac in continuare,respectiv ce intrebari ar trebui sa puna avocatul meu lui cit si celor doi martori mincinosi.Sper sa nu ajungem la CEDO,pt a dovedi legalitatea unui contract de imprumut facut la notar.El acuza un muncitor de furt fara a avea vreo dovada,face multe acuzatii mincinoase,pot in acelasi proces sa-i cer sa probeze tot ce afirma sau pe baza celor scrise in intimpinare sa-l chem in judecata pt calomnie,deci in alt proces?Multumesc.