avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate SilviuMihai

Activitate SilviuMihai

Răspuns la discuția Preț minim vanzare imobil
Mulțumesc frumos.
Bună ziua. Știe cineva dacă exista un prag minim pentru stabilirea unui preț minim de vânzare al unui apartament.
Buna ziua !
Am cateva nelamuririi in ceea ce priveste efectuarea succesiunii. Bunicul meu a decedat anul trecut, iar bunica a ramas sa faca succesiunea dupa el dar ei mai au 3 copii din care doi nu mai locuiesc in tara( unul dintre ei se afla in afara comunitatii europene) si intampina greutatii in intocmirea declaratiilor de renuntare la dreptul de mostenitor. Acestea fiind datele bunica doreste sa lase catre un copil o casa iar pentru ea sa pastreze un apartament, ceilalti 2 copii renuntand la partile lor. Ceea ce nu mi se pare in regula este faptul ca notarul a afirmat caaceasta succesiune se poate efectua doar dupa un an de la deces. Va rog puteti sa-mi explicati mai detaliat daca se putea face si mai devreme si cum se procedeaza? Va multumesc!
Da am beneficiat de ccc in perioada august 2009-august 2011iar august 2011 a inceput al doilea ccc care ve va termina in martie 2013. conform OUG 111/2010 perioada august 2011-martie 2013 ar trebui considerata stagiu asimilat pt somaj. problema este ca eu nu am avut un loc de munca inainte de ccc.?
Va muntumesc pt raspuns.
Buna ziua! Am terminat studiile superioare la zi cu finalizare in anul 2009,ai incepand cu luna august 2009 sunt in concediul de crestere copli,(al doilea concediu se termin in martie 2013)As dori sa stiu, daca pot beneficia de somaj, in cazul in care nu reusesc sa ma angajez. Va multumesc.
Răspuns la discuția Sunteti de acord cu clasa \"0\"
Am preferat sa o "denumesc clasa 0" deoarece asa este cunoscuta de majoritatea parintilor si este mai pe intelesul tuturor. In ceea ce priveste ",menirea ei " si anume incercarea de a aduce toti elevii de clasa I la acelasi nivel de pornire sunt de acord cu dumneavoastra. Dar ati vorbit din punctul de vedere al unui invatator care face difrenta intre elevii sai pentru a-si usura munca. Noi parintii nu vrem sa stim cum se va constitui acest sistem. Noi vrem sa vedem rezultate si nu sa auzim promisiuni. Ministerul a facut public faptul ca au adoptat invatamantul obligatoriu de la 6 ani, dar inca nu se stie unde se vor tine cursurile acestor clase pregatitoare. era mult mai simplu daca aceasta pregatire se intoducea in programa grupelor mari din cadrul gradinite si se instituia obligativitatea acestora, iar inscrierea scolara se efectua ca si pana acum. Sigur ve-ti spune ca aceste schimbari vor impiedica coruptia. Eu cred ca o va incuraja.

Sunt de acord cu aceasta grupa pregatitoare dar nu sunt deloc de acord cu modul in care se implementeaza.
Răspuns la discuția Sunteti de acord cu clasa \"0\"
Aceasta prioritate creste coruptia din sistem deoarece cei "influenti" vor face tot posibilul, atat legal cat si ilegal" sa-si inscrie copiii la scolile dorite. Deja au inceput sa-si schimbe domiciliul ( in acte) pentru a pacali sistemul. in ceea ce priveste programa si spatiul pentru clasa 0 nu se stie nimic sigur. Ministerul nu este decis daca aceste "cutsuri" ale clasei 0 se vor desfasura in cadrul unitatilor scolare(care nu sunt dotate corespunzator) sau in cadrul unitatilor prescolare. Acesat fapt nu face decat sa inlocuiasca Grupa Mare din cadrul gradinitelor cu Clasa 0 care ar trebui sa fie in cadrul scolilor; si nu in sistemul prescolar.
Practic ne pacalesc ca adoptam invatamantul obligatoriu de la varsta de 6 ani dar de fapt noi comlicam sistemul prescolar si indemnam coruptia din sitemul invastamantului inca din lasa intai sau "0".
Domnilor parintii si viitori parinti de scolari sunteti de acord cu asa numita "clasa 0" si cu faptul ca nu mai putem alege scoala pe care o dorim pentru copii nostri. Eu personal sunt de parere ca statul ingradese dreptul la educatie al cipiiilor nostri , musamalizand ca asa vor reduce coruptia din sistemul scolar . De fapt nu face decat sa ne dicteze unde vom duce copiii la scoala, parintii cu o situatie materiala buna vor oferii "cadourii" directorilor de scoli pentru a le primi copiii, chiar daca acestia nu au acei copii in circumscriptie. Iar faptul ca au facut un recensamant al copiilor a fost o pierdere de timp si de resurse "Foarte falorease pe timp de CRIZA" Astept parerea dumneavoastra.

Daca existata o petitie online impotriva acestei legi va rog anuntati-ma.
Răspuns la discuția CNP - ce semnifica cifra 5?
Deoarece incepand cu anul 2000 cnp-urile nu mai incep cu cifra 1respectiv 2 ci cu 5 respectiv 6
Incerc sa obtin permisul auto dar ma impiedica examenul oftalmologic. Nu pot vedea cu ochiul drept. Stiu ca exista persoane cu aceeasi problema care detin permisul auto. cui trebuie sa ma adresez pentru a obtine avizul oftalmologic?