avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 749 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Legislatia privind efectuarea succesiunii
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Legislatia privind efectuarea succesiunii

Buna ziua !
Am cateva nelamuririi in ceea ce priveste efectuarea succesiunii. Bunicul meu a decedat anul trecut, iar bunica a ramas sa faca succesiunea dupa el dar ei mai au 3 copii din care doi nu mai locuiesc in tara( unul dintre ei se afla in afara comunitatii europene) si intampina greutatii in intocmirea declaratiilor de renuntare la dreptul de mostenitor. Acestea fiind datele bunica doreste sa lase catre un copil o casa iar pentru ea sa pastreze un apartament, ceilalti 2 copii renuntand la partile lor. Ceea ce nu mi se pare in regula este faptul ca notarul a afirmat caaceasta succesiune se poate efectua doar dupa un an de la deces. Va rog puteti sa-mi explicati mai detaliat daca se putea face si mai devreme si cum se procedeaza? Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Roxana alina Stancu , Avocat 13:33, 17 Mai 2015
Buna ziua. rnsuccesiunea poate fi dezbatuta oricand , dupa decesul defunctului . legea nu a
reglementat vreun termen in acest sens, poate nu ati inteles ce v-a explicat notarul .
daca ceilalti doi descendenti doresc sa renunte la succesiune , dansii pot da declaratii de renuntare la consulat . au nevoie de certificatul de deces al defunctului .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Succesiune ANA001 ANA001 Vreau sa ma lamuriti si pe mine ce trebuie sa fac in situatia urmatoare: Bunica mea a murit acum un an si jumatate si nu s-a facut mostenirea. Impreuna cu ... (vezi toată discuția)
Pentru o succesiune sunt 4 moștenitori, toți renunță rămânând ... Ciocan1979 Ciocan1979 Pentru o succesiune sunt 4 moștenitori, toți renunță rămânând 1(mama) dar din păcate unul este în străinătate și nu poate ajunge sub nici o forma ... (vezi toată discuția)
Succesiune ContSters188000 ContSters188000 sotul a decedat in 2010 am dezbatut sucesiunea inainte de a se impli 2 ani si copii au renuntat .Intrebarea mea e cind voi deceda eu copii mei vor intra la ... (vezi toată discuția)