avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 444 soluții astăzi
Forum Activitate conqem

Activitate conqem

Aveti mare dreptate, si sunt de acord cu opiniile dvs, dar, daca eu, care am dovedit abuzul Politiei Rutiere, probabil si ca multi altii anterior mie, stau deoparte, ma las calcat in picioare, chiar daca Judecatoria mi-a dat dreptate, ce se intampla cu raspunderea? IPJ/agentul de politie ar trebui sa raspunda pentru faptele comise.

1. Voi solicita un nou PV. Daca se refuza emiterea lui? Nu-i pot obliga sa emita un nou PV cu indicarea corecta a vinovatului decat printr-un nou proces.
2. Pe perioada cat am stat fara permis, fiind sanctionat in mod abuziv si contrar legii, de ce sa nu am posibilitatea de a cere daune morale? Greseala e a lor. Sa plateasca. Oricine plateste pentru faptele sale - cel putin asta ar fi principiul corect.

Suna usor idealist, si nu-mi convine sa imi pierd timpul, dar nici sa stau degeaba nu-mi convine.

Pe de alta parte, cum ar fi mai bine:
a) sa actionez in instanta doar IPJ-ul? sau
b) sa actionez in instanta agentul de politie (care a completat PV anulat) IN SOLIDAR cu IPJ-ul?

Va multumesc
Bune sugestii, va multumesc!
Interesanta opinia.

Oricum, sunt date suplimentare pe care am uitat sa le adaug:
1. A fost un accident de circulatie in urma caruia am fost considerat vinovat, desi nu eram. Masina mi-a fost avariata.
2. Judecatoria a admis Plangerea impotriva PV, deci PV este nul.
3. Intentionez sa ma adresez Judecatoriei, printr-o cerere separata in care voi cere, printre altele, si obligarea IPJ la emiterea unui nou PV din care sa rezulte, conform situatiei de fapt, ca - spatiu - al doilea conducator auto (celalalt) este vinovat de producerea accidentului.

Pe de alta parte, chiar daca nu ar fi fost aceasta situatie, in ce temei ar respinge instanta cererea, ca neintemeiata, din moment ce exista o norma legala conform careia "Oricine cauzează altuia o pagubă printr-o faptă săvârsită cu intentie sau din culpă este obligat să repare prejudiciul astfel cauzat."?
Răspuns la discuția Amenda pe nedrept
Conform art 16 din OG 2/2001 se pare ca sunt motive pentru anulare (trecerea gresita a judetului si a nr. de inmatriculare), pe de alta parte obiectiunile tale sunt formulate gresit ("am fost oprit pe nedrept" e foarte prost aleasa!).

Poti face plangere in termen de 15 zile de la data primirii PV la judecatoria din raza teritoriala respectiva, merge trimisa si prin posta.
In urma unei Plangeri impotriva unui Proces Verbal de constatare a unei contraventii rutiere, plangere admisa de catre Judecatorie, prin care s-a dispus anularea PV, precum si anularea masurilor dispuse prin PV, ma gandeam ca ar fi o idee buna sa chem in judecata IPJ-ul astfel incat sa solicit daune morale. Mi se pare corect ca, din moment ce au comis o greseala, sa plateasca pentru aceasta.

Aveti, va rog, idei sau sfaturi referitoare la urmatoarele?

1. E de preferat sa chem in judecata doar IPJ-ul, sau IPJ-ul in solidar cu agentul care a completat procesul verbal?
2. Ca daune morale ma gandeam la o suma orientativa de 300 de lei. Nu suma e importanta, ci principiul si, evident, intrucat s-a comis un abuz, solicit ca cel/cei care l-a/l-au comis sa fie pusi la plata, chiar simbolica, de daune morale.
3. Pentru solicitarea de daune morale, in temeiul caror prevederi legale sa-mi intemeiez cererea?
4. Alte sugestii?

Va multumesc tuturor! =D>