PS: Rationamentul meu e urmatorul: CJE e instanta de rang superior, care a stabilit deja dreptul, prin urmare noi actiuni deschise la instantele nationale, de rang inferior in raport cu cea mentionata, ar fi inutile.
Buna ziua doamnelor si domnilor. Doresc sa iscutam urmatoarele aspecte in legatura cu procedura recuperarii taxei de prima inmatriculare. Succint, iata despre ce e vorba:
1. Avem o decizie a CJE obligatorie pentru toate instantele nationale.
2. Daca depunem toti cereri de recuperare, blocam instantele, dupa cum bine a sesizat si CSM-ul.
3. Taxa trebuie restituita conform deciziei Curtii si celor care au intentat proces si au pierdut si celor care au castigat si celor care nu au depus cererea.
4. Daca o luam de la inceput cu actiunile in instanta, se tergiverseaza orestituirea unui drept al celor care au platit aceasta taxa. Stim deja cu totii ca Guvernul nu intentioneaza sa dea vreo ordonanta de restituire a banilor.
Concluzia: eu inteleg ca daca prin acea decizie Curtea a statuat ca trebuie inapoiati banii atat celor care au pierdut procesele, cat si celor care inca nu au depus cererile in instanta, atunci ar trebui identificata o procedura de recuperare prin executare silita directa a DGFP-urilor, fara a mai trece prin instanta. Este posibil sa evitam instanta, adica sa evitam depunerea actiunii dupa procedura utilizata pana acum?
Multumesc. Era vorba de o speta cu executare silita a unor bunuri imobiliare. Asa stiam si eu, cum ati spus Dvs, insa de oboseala si din cauza zvonurilor ca in practica se mai intampla si altfel decat spune cartea, am zis sa mai intreb.
Buna seara. Este adevarat ca Notificarea de demarare a procedurilor de executare silita, emisa de executorul bancar trebuie sa contina termenul in care ai dreptul sa formulezi contestatia la executare si instanta competenta?
Stiti ce nu pricep eu? De ce sunt clientii judecati mereu? Prea bine, sa zicem ca cei care am accesat credite, suntem inconstienti. Dar bancile, care au posibilitatea de a estima riscurile in timp, de a intocmi rapoarte si studii de piata mai bine decat noi, de ce ne-au tentat cu acele conditii de creditare asa numite "relaxate"?De ce au dat banii fara discernamant? De ce nu raspund pentru creditele neperformante? In penal, chestia asta cred ca s-ar numi intr-un fel praeterintentie. De ce BNR nu a dat niste regulamente scrise pentru creditare? Ca numa' cu discursuri la televizor, multumesc frumos... trebuiau sa stie ca "verba volant, scripta manent". Asa ca cine se scuza, se acuza, de fapt, aviz...Oricum, la cata populatie e implicata, treaba e grava. O fi sucombat siguranta nationala? Ca in conditiile actuale, cand populatia e amanetata pe vreo 32 de ani...nu prea vad economia sa mai "duduie" vreodata. Asa ca ne dezintegram incet si sigur. Oricum, e o vorba: ceasul cel mai intunecat e cel de dinaintea rasaritului de soare. Sunteti minunati toti cei care va sustineti punctele de vedere cu astfel de argumente pentru care se vede ca ati muncit, v-ati documentat.
Va rog sa ma lamuriti care este statutul executorilor bancari si care este diferenta dintre acestia si executorii judecatoresti. Sunt legali executorii bancari?