avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1061 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Procedura de recuperare a taxei de prima inmatriculare
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Procedura de recuperare a taxei de prima inmatriculare

Buna ziua doamnelor si domnilor. Doresc sa iscutam urmatoarele aspecte in legatura cu procedura recuperarii taxei de prima inmatriculare. Succint, iata despre ce e vorba:

1. Avem o decizie a CJE obligatorie pentru toate instantele nationale.
2. Daca depunem toti cereri de recuperare, blocam instantele, dupa cum bine a sesizat si CSM-ul.
3. Taxa trebuie restituita conform deciziei Curtii si celor care au intentat proces si au pierdut si celor care au castigat si celor care nu au depus cererea.
4. Daca o luam de la inceput cu actiunile in instanta, se tergiverseaza orestituirea unui drept al celor care au platit aceasta taxa. Stim deja cu totii ca Guvernul nu intentioneaza sa dea vreo ordonanta de restituire a banilor.

Concluzia: eu inteleg ca daca prin acea decizie Curtea a statuat ca trebuie inapoiati banii atat celor care au pierdut procesele, cat si celor care inca nu au depus cererile in instanta, atunci ar trebui identificata o procedura de recuperare prin executare silita directa a DGFP-urilor, fara a mai trece prin instanta. Este posibil sa evitam instanta, adica sa evitam depunerea actiunii dupa procedura utilizata pana acum?
Cel mai recent răspuns: rockybyt , utilizator 13:41, 4 Mai 2011
PS: Rationamentul meu e urmatorul: CJE e instanta de rang superior, care a stabilit deja dreptul, prin urmare noi actiuni deschise la instantele nationale, de rang inferior in raport cu cea mentionata, ar fi inutile.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Taxa auto - recuperare jacquelline jacquelline Toamna trecuta mi-am cumparat un autoturism din Germania pe care am vrut sa-l inmatriculez fara plata taxei pentru mediu. In acest sens am actionat in judecata ... (vezi toată discuția)
Restituirea taxei de prima inmatriculare bitza65 bitza65 Am achizitionat o masina,in leasing, in 2008, achitata anticipat in 2009. Nu mai am prima factura, in care era precizata si valoarea taxei de prima ... (vezi toată discuția)
Actiune de restituire fara raspunsul finantelor? abby abby Pot intampina vreo problema in instanta daca depun actiunea de restituire taxa auto o data cu cererea catre Finante? Mai precis sa depun actiunea fara dovada ... (vezi toată discuția)