Pot intampina vreo problema in instanta daca depun actiunea de restituire taxa auto o data cu cererea catre Finante?
Mai precis sa depun actiunea fara dovada raspunsului...(se asteapta si 45 zile)
Adica, abia la primul termen sa depun dovada refuzului de restituire sau lipsa raspunsuluila cerere!
Am inteles ca dupa 1 ianuarie se cam termina cu dreptul de a cere restituirea.
Din pacate, practica nu este unitara : am castigat actiuni de restituire a taxei auto platite in 2010(taxa prima inmatriculare) fara ca macar sa atac decizia de calcul la AFP si fara indeplinirea niciunei proceduri prealabile. Totodata, mi-au fostrespinse alte actiuni unde indeplinisem procedura prealabila.
Sfatul meu : Consultati un avocat din cadrul instantei unde trebuie sa introduceti actiunea, care sa se intereseze asupra jurisprudentei instantei si care sa va dea sfatul cel mai potrivit. Ar putea sa va redacteze cererea de chemare in judecata si sa nu va prezentati la termenele de judecata, cerand ca judecata sa aiba loc in lipsa partilor.
Sustinerea si probarea actiunii formulate impotriva DGFP,nu se poate realiza decat in temeiul raspunsului negativ din partea autoritatii,altfel actiunea nu este intemeiata conform procedurii legale de recuperare taxa
Taxa auto
jacquelline
In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)