avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 879 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Prescriere solicitare taxa auto ?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Prescriere solicitare taxa auto ?

Buna seara,
Va rog sa-mi spuna si mie cineva,daca exista un termen limita in a solicita restituirea taxei de poluare.
Se face cerere la ANAF pt. restituire ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: bones78 , utilizator 14:29, 2 Martie 2013
In baza documentelor care atesta calitatea solicitantului si a dovezii de plata a taxei ,se face cerere catre DGFP,care legal in termenul de 45 de zile trebuie sa comunice raspuns
D-le aveti dreptul sa cerereti taxa inapoi in termenul de prescriptie de 5 ani de la data platii taxei auto!!!!!!!!!Prima data faceti procedura prealabila, urmata de actiune in instanta. Aveti sansa maxima sa va recuperati taxa, dobanda la ea si cheltuielile de judecata ,in totalitate!!!
Va multumesc.
Buna Ziua , am rugamintea daca ma poate clarifica cineva in situatia in care ma aflu cu prescrierea a celor 5 ani , eu am platit taxa in 14.03.2008 , sint la limita , mai pot face cererea de restituire a banilor la administratia financiara ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto chrys28tm chrys28tm buna seara, am inmatriculat o masina in 2008 pe firma, mai pot recupera taxa auto sau este prea tarziu? va multumesc (vezi toată discuția)
Recuperare taxa auto platita in 2009 andreipasca andreipasca Buna ziua, As dori sa stiu daca pot recupera taxa auto platita in 2009 si ce acte am nevoie pentru aceasta. Eu nu am cunostinte juridice pentru a ma ... (vezi toată discuția)
Taxa auto prima inmatriculare ContSters169150 ContSters169150 Buna ziua, As vrea sa stiu daca sunt sanse sa imi recuperez taxa auto pt un autoturism opel adus din Germania in septembrie 2009 .Taxa am achitat-o in ... (vezi toată discuția)