avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 955 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa poluare auto in leasing - 45 de zile ...
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa poluare auto in leasing - 45 de zile s-au facut un an!

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu recuperarea taxei pe poluare platita unei firme de leasing in urma cu un an, taxa ce inca nu am primit-o inapoi.
Am platit aceasta taxa in urma cu un an in cadrul unui contract de leasing, cu promisiunea ferma a firmei de leasing ca imi voi primi banii inapoi in 45 de zile, termenul legal. Cu toate ca am intrebat luna de luna despre starea recuperarii, am fost plimbat cu vorba, motivul fiind ca nici dansii nu au primit banii inapoi de la ANAF ( si este criza iar ANAF-ul nu are bani) si drept urmare nu au ce sa imi returneze.
Un prieten de la o alta firma de leasing mi-a spus ca si ei au avut cateva contracte in aceasta situatie, dar ca au depus cereri de returnare a taxei si au primit banii in termenul legal.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Exista vreun termen de prescriere a datoriei ANAF catre mine, prin firma de leasing sau a datoriei firmei de leasing catre mine?
Ar trebui sa dau firma de leasing in judecata sau ANAF-ul?

Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: raduman , utilizator 23:36, 1 Decembrie 2009
Trebuie sa dati firma de leasing in judecata pentru a va recupera banii....Termenul de prescriptie este de 3 ani de zile de la data de cand trebuia sa va achite acesti bani.
Va multumesc pentru lamuriri.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa de poluare 2010 pentru masinile in leasing Consumatorul Consumatorul Buna ziua, De curand am achizitionat un autoturism in leasing (martie 2010). Zilele acestea am primit de la firma de leasing factura pentru taxa de ... (vezi toată discuția)
Inmatriculare masina noua 2010 costel.88 costel.88 Buna ziua. Am o nelămurire legată de taxa de prima înmatriculare . Întrebarea este: Care sunt şansele de recuperare a taxei auto în instanţă pentru o ... (vezi toată discuția)
Firma de leasing refuza eliberarea imputernicirii necesara recuperarii taxei de poluare, mai mult, la facturarea taxei aplica tva emesekarda emesekarda In anul 2011, luna mai , am achizitionat in leasing, un autoturism marca Renault Megane. In contractul de leasing au fost incluse prevederi referitoare la ... (vezi toată discuția)