Va rog sa ma ajutati cu un sfat in legatura cu recuperarea taxei pe poluare platita unei firme de leasing in urma cu un an, taxa ce inca nu am primit-o inapoi.
Am platit aceasta taxa in urma cu un an in cadrul unui contract de leasing, cu promisiunea ferma a firmei de leasing ca imi voi primi banii inapoi in 45 de zile, termenul legal. Cu toate ca am intrebat luna de luna despre starea recuperarii, am fost plimbat cu vorba, motivul fiind ca nici dansii nu au primit banii inapoi de la ANAF ( si este criza iar ANAF-ul nu are bani) si drept urmare nu au ce sa imi returneze.
Un prieten de la o alta firma de leasing mi-a spus ca si ei au avut cateva contracte in aceasta situatie, dar ca au depus cereri de returnare a taxei si au primit banii in termenul legal.
Ce ma sfatuiti sa fac?
Exista vreun termen de prescriere a datoriei ANAF catre mine, prin firma de leasing sau a datoriei firmei de leasing catre mine?
Ar trebui sa dau firma de leasing in judecata sau ANAF-ul?
Trebuie sa dati firma de leasing in judecata pentru a va recupera banii....Termenul de prescriptie este de 3 ani de zile de la data de cand trebuia sa va achite acesti bani.