Buna ziua,
Am rugamintea pentru a ma ajuta cineva cu mai multe informatii, deoarece am urmatoarea problema: am cumparat o masina adusa din Germania, I-am facut identificarea si urmeaza a fi inmatriculata deoarece pe 24 Decembrie expira al treilea rand de numere rosii. Din cate am citit pe acest forum , ma duc la Finante pentru a plati aceasta taxa poluare , dupa care la politie pentru a o inmatricula. Pasul urmator este sa fac la finante acea cerere si sa anexez urmatoarele documente:
- cartea de identitate a vehiculului,
- certificatul de inmatriculare al acestuia,
- documentul doveditor al platii taxei.
Directia Generala de Finante Publice trebuie sa raspunda in 45 de zile la solicitarea de restituire a taxei.
In cazul in care raspunsul organului fiscal este unul negativ, trebuie sa ma adresez unui avocat.
As dori sa-mi confirme cineva daca pasii pe care i-am scris sunt corecti, si sa-mi spuna cineva ce urmeaza sa se modifice de la 1Ianuarie 2012( referitor la taxa de poluare -25-30%). Va multumesc si astept un raspuns.
Da, acestia sunt pasii corecti, insa cererea de restituire o adresati catre Administratia Finantelor Publice nu catre DGFP. Doar AFP va avea calitate procesuala pasiva ulterior in instanta. Proiectul pentru noua taxa de poluare incearca sa elimine discriminarile existente in prezent in lege si nu stim cum vor reactiona instantele in momentul in care vor fi sesizate cu cereri de restituire pe legea noua. Adica nu stim daca vor mai aprecia ca incalca dreptul comunitar sau nu. Se pare ca vor reduce cu un procent de 25 pana la 30 la suta valoarea taxei de poluare, insa si aceste aspecte sunt in prezent doar speculatii. Pana nu vedem legea publicata eu m-as abtine sa dau crezare „Statului”.
Mai am o intrebare si anume: exista o cerere tip care se depune la Administratia Finantelor Publice?( conform regulei generale din art 117 Codul de procedura fiscala) Multumesc pentru raspunsul dat.
Nu exista o cerere tip. In conditiile in care aveti avocat, stie el cum sa o faca. In legatura cu depunerea cererii, depinde cum v-ati inteles. O puteti depune dumneavoastra sau avocatul cu imputernicirea atasata.