avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 939 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Actiune de restituire fara raspunsul Finantelor?
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Actiune de restituire fara raspunsul Finantelor?

Pot intampina vreo problema in instanta daca depun actiunea de restituire taxa auto o data cu cererea catre Finante?
Mai precis sa depun actiunea fara dovada raspunsului...(se asteapta si 45 zile)
Adica, abia la primul termen sa depun dovada refuzului de restituire sau lipsa raspunsuluila cerere!
Am inteles ca dupa 1 ianuarie se cam termina cu dreptul de a cere restituirea.
Cel mai recent răspuns: abby , utilizator 14:40, 23 Decembrie 2011
:rolleyes:
cum adica sustinerea si probarea...?
si daca raspunsul nu-i in termen? astept pana la un raspuns negativ sau se considera tacit aprobat conform procedurii legale din sfera actelor administrative si trec a executare:rofl:
mai exact, poate fi respinsa ca fiind prematura actiunea de restituire?
Deci, in actiune fac dovada cererii de restituire in baza art 117 lit, d, dar nu am inca raspunsul...., pe care la primul termen oricum il voi depune...
abby a scris:

pe care la primul termen oricum il voi depune...

Hazardata afirmatia asumata de dvs,aveti previziunea exacta ca veti primi raspuns
eventual negativ ,chiar inainte de primul termen ?
Succes in solutionarea actiunii fara dovada raspunsului DGFP
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
ynocentta, utilizator
Pai finatele au termen de 45 de zile ca sa raspunda.
Iar primul termen de judecata nu are cum sa fie mai devreme.Deja se iau termene la sfarsitul lui ianuarie , inceputul lui februarie.Depun actiunea pe 30 , sa zicem.
Eu voiam insa sa stiu daca a mai facut cineva chestia asta si a intampinat probleme.
N-ar trebui sa ma grabesc putin pt. ca in curand se va publica noua taxa de poluare, si nu se va mai putea cere restituirea intregii sume achitate in baza OUG 50/2008?
Ultima modificare: Vineri, 23 Decembrie 2011
abby, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Restituirea taxei de prima inmatriculare bitza65 bitza65 Am achizitionat o masina,in leasing, in 2008, achitata anticipat in 2009. Nu mai am prima factura, in care era precizata si valoarea taxei de prima ... (vezi toată discuția)
Prescriere solicitare taxa auto ? gigelas gigelas Buna seara, Va rog sa-mi spuna si mie cineva,daca exista un termen limita in a solicita restituirea taxei de poluare. Se face cerere la ANAF pt. restituire ... (vezi toată discuția)
Taxa auto jacquelline jacquelline In luna decembrie, inainte de a plati taxa auto, am actionat in judecata DGFP si Directia de Imatriculari auto pentru a-mi putea inmatricula autoturismul ... (vezi toată discuția)