avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 694 soluții astăzi
Forum Activitate silion19

Activitate silion19

Multumesc de informatie. Am verificat si da, intradevar nu se specifica nimic legat despre calitatea martorului. Deci cu siguranta nu pot cere repunerea in termen
Buna ziua

Va rog cateva informatii legate de urmatoarea chestiune.

Jandarmii mi-au intocmit un proces verbal in lipsa semnat de un martor asistent tot jandarm. Comunicarea cica mi-a fost facuta in ziua urmatoare prin afisare pe usa de la domiciliu fapt pt care s-a incheiat un proces verbal semnat de agent si de acelasi martor asistent care a semnat si la constatarea contraventiei ( functia acestuai jandarm, coleg cu agentul constatator)
La data si ora ( 15) comunicarii eram la domiciliu , pt ca aici lucrez intre orele 09-17. NU a sunat vre un jandar sa imi comunice ceva.

Intrebarea mea concreta este -.Poate fi martorul asistent coleg cu agentul constatator? Poate fi martorul asistent si martorul procesului verbal de comunicare a procesului verbal?

Concret cei doi colegi jandarmi au incheiat procesul verbal in lipsa si tot ei au facut comunicarea. Eu am aflat de respectiva amenda dupa 5 luni cand am mers sa platesc taxe la primarie

Am citit OG 2.2001 dar nu se specifica nimic legat de ce calitate NU poate sa aiba martorul .? Exista alte temieuri juridice pt o contestatie in conditiile prezentate?

In mod concret in conditiile pe care l-am prezentat mai sus se pot produce foarte usor abuzuri

Buna ziua

Am o mica dificultate si va rog sa ma lamuriti

Am la tara o casa unde nu locuieste nimeni. Din cand in cand mai merg acolo si ingrijesc terenul. In mod repetat de-a lungul anilor vecinul a aruncat peste gardul despartitor diverse deseuri iar de curand si-a instalat 2 tevi ce evacueaza pe terenul meu ( pe unde trece un paraias) reziduri menajere creand un aspect ingrozitor in acea parte din curtea mea si un miros neplacut. Desi i s- a pus in vedere in ani trecuti sa nu mai arunce crengile si sticlele a continuat si anul acesta cu resturile de la via aflata imediat langa gard , pe terenul lui. Am realizat fotografii cu aceste resturi si cu tevile ce deverseaza deseuri pe terenul meu. Intrebarea pe care o am este urmatoare : il pot actiona in judecata pentru tulburare de posesie? pot face vreo plangere la directia de sanatate publica sau la protectia mediului cu privire la evacuarea acelor deseuri de WC in curtea mea? Multumesc