avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 470 soluții astăzi
Forum Activitate liviutzas

Activitate liviutzas

Răspuns la discuția Admitere Barou 2011
Buna,
Se poate, va rog, sa imi trimiteti si mie sintezele de la nominalex, varianta electronica? liviutzas@yahoo.com
Va multumesc anticipat.

Buna ziua,

Am si eu o problema si poate ma ajuta cineva. Cum se calculeaza contributiile pentru un concediu medical cod 10?
Am un salariat cu acest concediu pe luna februarie, a lucrat 6 ore pe zi + plus concediu medical, diferenta de 2 ore/zi.
Are un sal de incadrare de 1588 lei.
Media pe ultimele 6 luni: 9327/130=71.7462
Daca ii calculez dupa norme: 71.7462* (130/6) = 1554.452 - 1191 (sal realizat 6 h/zi) = 363, reprezentand suma platita din FNUASS. Totul in regula pana aici...
sanatatea se calc la 1191, la fel si somajul, dar CAS? 35% * (2022/20)*20 *10.5% =74 de lei + 1191*10.5% = 125.055 => 199?
Si in plus la D112 cum ii trec acest concediu? sa facem oare...15 zile lucrate cu 8 ore, si 5 de medical?...
Va rog sa ma ajutati daca v-ati mai intalnit cu astfel de situatii.

Cu stima,
Andreea
Va multumesc pentru raspuns. Agentul constatator mi-a spus ca din oficiu se va sesiza procurorul. Nu stiu exact la ce s-a referit. In cazul in care in acest termen de doua luni, presupunand ca nu exista ingrijiri medicale peste 60 de zile si nici nu exista plangeri, rezulta neinceperea urmaririi penale? sau si in acest caz procurorul poate lua o decizie pe baza documentelor preluate de la spital si certificatul medico-legal? se poate incadra la vatamare corporala din culpa in cazul lui? si in cazul in care cineva stie, am citit ca se aplica anularea permisului, art acesta intra la categoria de infractiune, amenda penala...? mentionez ca nu mi s-a retinut permisul de conducere.
Multumesc.
Buna ziua,
In urma cu 2 saptamani am suferit un accident rutier, o masina a intrat in a mea lovindu-ma dreapta fata si din coliziune am ajuns intr-un stalp. Eu am trecut pe verde, respectivul sustine acelasi lucru. Am ajuns la spital, eu si pasagerul din dreapta, echipajele SMURD au venit foarte repede, precum si persoanele care se aflau in cealalta masina.
Eu am avut fractura de piramida nazala, cu trimitere in alta parte pentru a mi se pune oasele la loc, prietenul meu, care se afla pe locul din dreapta a avut o taietura la piciorul stang, o taietura la buza superioara, si din cauza socului puternic nu isi mai aducea aminte nimic. Nici in momentul de fata, in afara de impact, nu isi aduce aminte nimic. Soferul masinii care ne-a lovit a avut o usoara arsura la mana dreapta, era putin umflata, pasagerul din dreapta a avut o fisura la un deget. Erau cinci in masina la momentul producerii accidentului. Mentionez ca era seara, conditiile atmosferice si de vizibilitate erau bune. Politia a ajuns la fata locului, niste prieteni care s-au ocupat de masina mea mi-au spus ca au asistat la toate masuratorile, iar agentul constatator a venit la spital pentru a ne intreba ce s-a intampla. M=a chemat la politie in cateva zile, unde am dat o declaratie. Mi s-a spus ca nu exista o vinovatie clara si mi-a dat anexa 2, in care scria ca din primele cercetari soferul celalalt este incadrat si se face vinovat de incalcarea art. 52 alin. 1 OUG 195/2002, cu modif. ulterioare.
Mi s;a mai spus de asemenea ca vom fi chemati in termen de 60 de zile la parchet pentru vatamare corporala.
Ce se intampla in acest caz? Care este de fapt procedura?
Eu am avut ingrijiri medicale de 10 zile, urmeaza ca dupa 6 luni sa fac operatie la nas. Mi-am scos certificat medico/legal, urmeaza sa il ridic, doar sa fie la dosar. Masina mea este dauna totala, constatata de CASCO, caci nu am primit copie dupa asigurarea RCA a celuilalt sofer, ci doar datele acesteia. Nu am fost contactata de partea cealalta si nici eu nu am contactat pe nimeni.Am primit doar anexa 2 si o hartiuta in care erau mentionate primele avarii materiale constatate.
Ce se intampla mai departe? Ar trebui sa-l actionez in instanta? Daca ma hotarasc sa fac acest lucru, nefiind martori, neexistand o vinovatie clara ca a trecut pe rosu, se poate castiga procesul?
Va multumesc.