avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 783 soluții astăzi
Forum Activitate AlexDD

Activitate AlexDD

Buna ziua , in primul rand salut cu stima toti utilizatorii acestui forum , nu este prima oara cand accesez acest forum,dar este prima oara cand va solicit ajutorul.

Problema mea :

In dimineata asta am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere , detin un autoturism imatriculat(deocamdata) in anglia si nu inteleg de ce impresia generala este ca daca detii un autoturism cumparat si inmatriculat in anglia esti in neregula .
Masina este intr-o stare tehnica impecabila , fiind in regula cu toate actele, detin inclusiv rovigneta, lucru oarecum rar intalnit in Romania .

Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si dupa ce am inmanat pentru verificare permisul de conducere si actele autovehicului mi-a fost retinut permisul si certificatul masinii.

Motivul este o zgarietura insesizabila pe aripa dreapta ( lipsa autorizatie reparatie ) si "defectiuni la sistemul de iluminare" ( imi lipsea sticla de la un proiector de ceata ,pe care am comandato si trebuie sa o ridic astazi).

Nu am semnat procesul verbal pt ca nu am stiut ce trebuie sa completez in mentiuni, constatarea din procesul verbal nu corespunde cu adevarul.

Am primit 2 dovezi de circulatie pt 15 zile (una pt permisul de conducere, una pentru certificatul de inmatriculare ).

Nu stiu daca in procesul verbal pe care astept sa il primesc e mentionat altceva ( banuiesc ca ar trebuii sa fie acelasi motiv cu cel din dovezile de circulatie )

Vreau sa depun o cerere , nu ma pricep,dar va rog sa ma ajutati .

Am platit astzi taxa judiciara de timbru (1RON ) si un timbru judiciar de 1 RON ,am inteles ca trebuie sa depun o Cerere eliberare certificat de grefa si odata ce am facut asta imi pot recupera permisul de conducere si certificatul masinii pana la pronuntarea definitiva a instantei !?

Va rog spuneti-mi pas cu pas ce pasi trebuie sa urmez si ce sanse am sa-mi recuperez permisul de conducere / certificatul masinii fara a apela la un avocat.

Va multumesc