Buna ziua , in primul rand salut cu stima toti utilizatorii acestui forum , nu este prima oara cand accesez acest forum,dar este prima oara cand va solicit ajutorul.
Problema mea :
In dimineata asta am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere , detin un autoturism imatriculat(deocamdata) in anglia si nu inteleg de ce impresia generala este ca daca detii un autoturism cumparat si inmatriculat in anglia esti in neregula .
Masina este intr-o stare tehnica impecabila , fiind in regula cu toate actele, detin inclusiv rovigneta, lucru oarecum rar intalnit in Romania .
Am fost oprit de un echipaj al politiei rutiere si dupa ce am inmanat pentru verificare permisul de conducere si actele autovehicului mi-a fost retinut permisul si certificatul masinii.
Motivul este o zgarietura insesizabila pe aripa dreapta ( lipsa autorizatie reparatie ) si "defectiuni la sistemul de iluminare" ( imi lipsea sticla de la un proiector de ceata ,pe care am comandato si trebuie sa o ridic astazi).
Nu am semnat procesul verbal pt ca nu am stiut ce trebuie sa completez in mentiuni, constatarea din procesul verbal nu corespunde cu adevarul.
Am primit 2 dovezi de circulatie pt 15 zile (una pt permisul de conducere, una pentru certificatul de inmatriculare ).
Nu stiu daca in procesul verbal pe care astept sa il primesc e mentionat altceva ( banuiesc ca ar trebuii sa fie acelasi motiv cu cel din dovezile de circulatie )
Vreau sa depun o cerere , nu ma pricep,dar va rog sa ma ajutati .
Am platit astzi taxa judiciara de timbru (1RON ) si un timbru judiciar de 1 RON ,am inteles ca trebuie sa depun o Cerere eliberare certificat de grefa si odata ce am facut asta imi pot recupera permisul de conducere si certificatul masinii pana la pronuntarea definitiva a instantei !?
Va rog spuneti-mi pas cu pas ce pasi trebuie sa urmez si ce sanse am sa-mi recuperez permisul de conducere / certificatul masinii fara a apela la un avocat.
Pentru a obtine certificatul de grefa despre care faceti vorbire,trebuie sa depuneti plangerea contraventionala la instanta competenta teritorial locului constatarii contraventiei,in termen de 15 zile de la primirea la domiciliu a procesului verbal.
Pana nu vedeti ce este inserat in procesul verbal de catre agentul constatator,nu puteti formula plangerea.
Ca recomandare,verificati continutul procesului verbal si constatati daca se impune apelarea in plangere la una dintre cauzele de nulitate prevazute de art.16 si 17 din OG nr.2/2001