avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Activitate Andreescu V

Activitate Andreescu V

gherghina a scris:

Succesiunea a fost facuta foarte corect, baiatul cel mare nu avea calitate de mostenitor deoarece socrul dumneavoastra nu ii era tata. Succesiunea s-a dezbatut dupa socrul dv. iar la masa succesorala vin sotia si copii, in consecinta s-a facut corect.
In ceea ce priveste contractul de vanzare-cumparare cu uzufruct viager este ok , nu este nul. Drepturile soacrei dumneavoastra raman aceleasi ca si pana acum, cu o mica diferenta, nu va mai plati ea impozit pe cladire, ci cumparatorul care are proprietatea dar nu si posesia, pe aceasta o va avea dupa decesul soacrei dv.
o zi buna
:giggle:

Inteleg, este ceea ce ma interesa sa aflu.
Cu alte cuvinte nu trebuie sa stam pe la garduri, ca sa o intrebam de sanatate.
:)
Cand spuneti "Proprietarul bunului" va referiti la cumparator? Cu alte cuvinte, batrana sa spunem, poate primi pe oricine in curte sau in casa chiar daca nudul proprietar nu este de acord cu aceasta?

Cand ma refeream la drepturi, vorbeam de cele de bun simt.

Multumesc pentru raspuns

Buna ziua,

Acum un an a murit socrul meu. Soacra mea are trei baieti. Doi cu socrul meu si unul mai mare, dintr/o casatorie anterioara. De asemenea are si o casa. Casa in care, pana la decesul socrului locuiau cei doi baieti din ultima casatorie cu familiile si cei doi batrani. Dupa moartea socrului s/a facut succesiunea. Unul dintre cei doi baieti a spus ca renunta la partea lui contra unei sume de bani, isi ia familia si pleaca. Cel mai mare, nu a fost nici macar intrebat, pe motiv ca el este dintr/o casatorie anterioara. (!!!) Cel care a renuntat si/a luat banii si a plecat. Si astfel s/a facut succesiunea. Soacra mea a declarat la notariat ca are doar doi copii, ca unul renunta la partea lui in favoarea celuilalt, iar ea doreste sa faca cu acesta din urma un contract de vanzare cumparare cu clauza de uzufruct viager. Dupa incheierea acestui contract, evident, fiul ... taie si spanzura.

Acuma am si eu cateva intrebari la domniile voastre, daca ma poate cineva lamuri.

Ce drepturi are batrana? Aceleasi ca si pana acum?
Desi pentru mine acest contract apare ca o nultate atata timp cat batrana a declarat altceva la notariat, in ce conditii poate cadea totul?

Va multumesc.