Care sunt activitatile de intermediere in domeniile brokerilor si agentiilor de asigurare conform art 112^^2 alin 6 lit b din codul fiscal (exemplificare).
Multumesc!
Buna ziua
Am urmatoarea intrebare :
Firmele care obtin comisioane din asigurari si cele cu cod caen 6622 (Activităţi ale agenţilor şi brokerilor de asigurări ) platesc impozit micro sau sunt obligate sa plateasca impozit pe profit ?
Multumesc .
Buna ziua
Am urmatoarea problema:
Un salariat care are contract de munca pe perioada determinata de 6 luni , pana pe data de26.11.2013, aduce concediu medical pentru perioada 20.11.2013 - 30.11.2013. Avand in vedere ca angajotrul nu mai avea nevoie de salariatul respectiv sa decis ca incetarea contractului sa se faca de drept la data expirari CIM, dar acum ca el a aduc concediu medical care este procedura corecta : sa se calculeze concediul medical pana la data care ar trebui CIM sa inceteze de drept sau sa se faca prelungirea CIM pana la data terminarii conediului medical ?
In asteptarea unui raspuns va multumesc anticipat .
Buna ziua ,
Am urmatoarea intrebare :
Veniturile obtinute de o fundatie care factureaza catre persoane fizice si juridice - tarif aviz custode cf ordin MMP 1142 / 2010 - sunt venituri din activitati economice sau venituri fara scop patrimonial ?
Buna ziua
Am urmatoare situatie :
La contractul individual de munca sa incheiat un act aditional privind clauza de confidentialitate, in care sa negociat si plata unei indemizatii .
Intrebarea este urmatoare :
Suma platita nefiind considerata de natura salariala este impozitata cu 16 %, se transmite in Revisal , sau este suficient sa se declare in D100, iar la sfarsitul anului sa se faca D 205 ?
Va multumesc anticipat !
Buna ziua
Am urmatoarea situatie :
Unui salariat care are contract de munca incheiat pe durata determinata i sa dat concediu medical care depaseste perioada pentru care i sa incheiat contractul de munca. In acest caz trebuie prelungit contractul de munca pana la sfarsitul concediului medical ?
In speranta ca ve-ti da curs intrebarii mele va multumesc anticipat .
Buna ziua
Am urmatoarea problema in legatura cu o salariata care se afla in concediu de crestere copil pana la 2 ani care este insarcinata cu cel de al doilea copil. Contractul de munca este suspendat ea trebuind sa isi reinceapa activitatea in februarie 2013 dar va naste cel de-al doilea copil in noiembrie 2012.
Intrebarea este daca ea trebuie sa isi ia cele 42 zile de CM obligatorii , si daca in Revisal se oprereaza incetarea suspendarii si se face o alta suspendare de contract aferenta noi perioade sau se prelungeste pana la data nasterii celui de al doilea copil?
Va multumesc .