avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1383 soluții astăzi
Forum Activitate mircea09

Activitate mircea09

Deja , cum era de altfel de asteptat s-au dat primele hotarari:

" Solutie: Respinge recursul declarat de reclamanta recurentă împotriva sentinţei civile nr.832/23.11.2010, pronunţată de Tribunalul ,în contradictoriu cu pârâţii intimaţi Primarul şi Curtea de Conturi a României-Camera de Conturi Caraş-Severin. Fără cheltuieli de judecată în recurs. Irevocabilă. Pronunţată în şedinţă publică azi, 11.04.2011. "

CE SE MAI POATE FACE IN ACEST CAZ ???
Curtea de conturi a stabilit printr-un act de control ca sporurile unele sporuri stabilite prin Contract colectiv de munca de de catre functionarii publici din cadrul unei primarii sunt ilegale. Primarul a emis dispozitie de imputare conform legii 188 / 1999, s-a facut plagere prealabila, s-a initiat actiune in contencios administrativ la tribunal unde s-a pierdut , s-a facut recurs la curtea de apel.
Peste o luna se va judeca recursul , din cate am vazut recursurile pe aceasta tema deja au fost respinse , hotararea fiind irevocabila.
Intrebari:
Ce se mai poate face pana la judecare?
Daca se va respinge recursul, prin hotarare irevocabila , care sunt caile de atac in continuare?
Cum se poate evita , bloca retinerea sumelor din salar, avand in vedere faptul ca, Codul muncii prevede in maximum 3 ani trebuie recuperata toata suma prin retineri din salariu?
Este o solutie apelarea la CEDO?