In ce masura autorizatia de constructie emisa de primarie poate fi anulata in instanta? Eu sunt in situatia de a cumpara un apartament intr-un astfel de bloc (in alta zona ce tine tot de sectorul 6 al primarului Potras ) si proprietarul se afla intr-un litigiu cu un vecin care contesta, printre altele, si autorizatia de constuctie emisa de Primaria S6.
acum trei luni am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament intr-un imobil aflat in constructie si se apropie termenul la care ar trebui sa se faca contractul de vanzare-cumparare, numai ca, intre timp, proprietarul blocului a intrat intr-un litigiu cu vecinul care detine casa aflata langa acest bloc.
Propietarul blocului, pentru a putea vinde apartamentele, a facut o delcaratie notariala prin care se obliga sa ii despagubeasca pe cei care ar urma sa cumpere apartamente in eventualitatea in care autorizatia de constructie si actele privind receptia blocului vor fi anulate.
Vecinul contesta autorizatia de constructie si reclama si faptul ca i-a fost deteriorata o portiune din gard si ca ar avea unele infiltratii la subsol.
Mentionez ca blocul este construit si are cadastru/intabulare si autorizatii de constructie si receptie in regula.
As dori sa stiu care sunt riscurile la care ma expun daca cumpar apartamentul in acest bloc. Exista riscul ca in cazul in care se vand apartamentele si se infiinteaza asociatia de proprietari aceasta sa preia litigiul cu vecinul?