avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 806 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... apartament intr-un imobil aflat in litigiu
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

apartament intr-un imobil aflat in litigiu

Buna ziua

acum trei luni am semnat un antecontract pentru achizitia unui apartament intr-un imobil aflat in constructie si se apropie termenul la care ar trebui sa se faca contractul de vanzare-cumparare, numai ca, intre timp, proprietarul blocului a intrat intr-un litigiu cu vecinul care detine casa aflata langa acest bloc.
Propietarul blocului, pentru a putea vinde apartamentele, a facut o delcaratie notariala prin care se obliga sa ii despagubeasca pe cei care ar urma sa cumpere apartamente in eventualitatea in care autorizatia de constructie si actele privind receptia blocului vor fi anulate.
Vecinul contesta autorizatia de constructie si reclama si faptul ca i-a fost deteriorata o portiune din gard si ca ar avea unele infiltratii la subsol.
Mentionez ca blocul este construit si are cadastru/intabulare si autorizatii de constructie si receptie in regula.

As dori sa stiu care sunt riscurile la care ma expun daca cumpar apartamentul in acest bloc. Exista riscul ca in cazul in care se vand apartamentele si se infiinteaza asociatia de proprietari aceasta sa preia litigiul cu vecinul?

Va multumesc pentru sprijinul acordat!
Ultima modificare: Duminică, 3 Aprilie 2011
bibicu11, utilizator
Cel mai recent răspuns: ady84 , utilizator 22:13, 9 Aprilie 2013
eu cred ca trebuie sa acordati o deosebita atentie clauzelor contractului de vanzare-cumparare care il veti incheia. ar fi bine sa apelati la un avocat care sa va asiste.
Eu cred ca nu exista riscuri pt. dvs. intrucat nu se va anula autorizatia unui bloc .Eventual proprietarul blocului il va despagubi pe vecin .Cereti si dvs. sa se inscrie aceasta clauza in contract .
buna ,
intr-o situatie asemanatoare sunt si eu. am semnat un antecontract pt a cumpara un apartament intr-un imobil nou, dar surpriza...desi imobilul are toate documentele, cadastru si intabulare exista un litgiu la tribunal pt anularea autorizatiilor de construtie. Tu ce ai facut? ai mers mai departe? ce riscuri sunt in asemenea situatii? Multumesc mult pt sfaturi
ady84 a scris:

buna ,
intr-o situatie asemanatoare sunt si eu. am semnat un antecontract pt a cumpara un apartament intr-un imobil nou, dar surpriza...desi imobilul are toate documentele, cadastru si intabulare exista un litgiu la tribunal pt anularea autorizatiilor de construtie. Tu ce ai facut? ai mers mai departe? ce riscuri sunt in asemenea situatii? Multumesc mult pt sfaturi

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Achizitie apartament in bloc nou, in constructie. cer sfaturi denisz denisz Buna ziua, Intentionez sa cumpar un apartament intr-un bloc nou, aflat in costructie (stadiul de finisare de 90%). Dezvoltatorul promite predarea imobilului ... (vezi toată discuția)
Intabulare mansarda petunie petunie Buna ziua Am urmatoarea problema: In anul 2001 ne-am extins apartamentul la mansarda blocului unde locuiam. Am obtinut autorizatie de constructie pe baza ... (vezi toată discuția)
Cadastru & intabulare curte in indiviziune starcopit starcopit As dori sa fac documentatia cadastrala la un apartament care face parte dintr-un mic bloc cu 4 apartamente si o curte. Titlul de proprietate pe curte este ... (vezi toată discuția)