avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 861 soluții astăzi
Forum Activitate Wosret

Activitate Wosret

Răspuns la discuția Angajare legala?
Multumesc foarte mult pentru toate raspunsurile Dvs. Ca sa clarific: eu am semnat contractul pe 13.03, si am inceput activitatea pe 14.03 fara sa mi se dea exemplarul meu semnat de companie si inregistrat. Pana pe data de 25.03, am incercat sa-l obtin, fara succes insa. Motiv pentru care ieri, 25.03 le-am trimis o informare de nulitate a contractului, in baza nerespectarii de catre angajator a obligatiei de a-mi inmana contractul de munca inainte de inceperea activitatii. In aceeasi adresa, i-am anuntat ca, in aceste conditii, imi voi inceta activitatea la ei de pe data de 26.03. Dupa primirea acestei notificatii, mi s-a dat in sfarsit contractul semnat de ei si cu un nr de inregistrare mazgalit de mana. Spuneti ca, in aceste conditii, nu am nici un fel de temei legal pentru anularea contractului?

Va multumesc foarte mult inca o data!
Dupa nenumarate tentative de a obtine de la ei contractul de munca semnat de Directorul General cu dovada inregistrarii in REVISAL, astazi 25.03. le-am trimis o notificare formala de nulitate a CIM, anuntand ca nu ma voi mai prezenta la lucru incepand de maine ( prin corespondenta interna, email si DHL, pe borderoul caruia se vede data si ora trimiterii). La cateva ore dupa, am primit CIM datat 13.03.2003, cu un numar de inregistrare in Registrul General de Evidenta al Salariatilor (scris de mana pe contract, fara semnatura fara stampila, fara vreun fel de copie din REVISAL). Este adevarat ca pe contract apare semnatura mea cu data de 13, dar asta este data semnarii de catre mine a contractului, nicidecum data primirii contractului semnat de ei si inregistrat corespunzator. Intrebarea este cum pot verifica inregistrarea contractului in REVISAL cu data de 13? Este practic imposibil ca ei sa fi inregistrat contractul in data aceea, dat fiind faptul ca eu am semnat contractul de una singura pe data de 13 dupa amiaza, iar Directoarea de Resurse Umane m-a presat sa semnez cat mai repede contractul si anexele, pt ca se grabea sa plece din firma. Este un numar de inregistrare scris de mana pe contract dovada inregistrarii sale legale in REVISAL sau doar praf in ochi, ca sa nu-i reclam? Firma aceasta practica angajari pe 2-3 luni fara acte, lucru pe care l-am aflat din pacate, abia dupa ce m-am prezentat la lucru. Nu intentionez sa-i reclam, vreau doar sa nu ma mai duc acolo fara sa mi se impute nimic. Astazi mi s-a sugerat sa-mi dau demisia, situatie in care trebuie sa mai stau 20 zile! Va rog sa ma scuzati pentru atatea intrebari, dar chiar sunt disperata si nu stiu ce sa fac.

Va multumesc inca o data pentru ajutor!!!!!
Va multumesc foarte mult pentru raspunsul Dvs prompt! Asadar, asa-zisul angajator nu ar putea trece la repercursiuni asupra mea daca incetez a ma prezenta la lucru?
Buna seara,
Am semnat pe 13 martie un contract de munca, urmand ca exemplarul meu sa-mi parvina in original, indata ce va fi semnat si de Directorul General si inregistrat corespunzator. Am fost insa solicitata sa ma prezint la lucru imediat, de a doua zi, ceea ce am facut. Constat insa ca acest contract de munca intarzie sa-mi parvina sub diferite pretexte, fapt care ma face sa cred ca ori angajarea nu este legala, ori nu voi fi platita in aceasta perioada, ori ambele. V-as ruga sa imi raspundeti la urmatoarele intrebari:
1. Este obligatia angajatorului sa furnizeze contractul in original + copie dupa inregistrarea sa in REVISAL cu o zi inainte de inceperea activitatii? Adica CIM isi incepe efectele la data inregistrarii sale in REVISAL?
2. In conditiile in care nu primesc contractul + copia dupa REVISAL si nu ma mai prezint, pur si simplu, pana ce nu-l primesc, poate aceasta constitui o incalcare a prevederilor contractului de munca din partea mea? Care ar fi urmarile?

Va multumesc foarte mult pentru ajutor !!!
Buna ziua,
Din cate am inteles, normele de aplicare ale prevederilor Legii263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice prevad, printre altele, ca neplata contributiei de asigurari sociale timp de 3 luni consecutive poate determina rezilierea contractului de aigurari sociale. Concret, pentru o persoana care a cotizat timp de 15 ani la sistemul public de pensii si care in prezent nu mai este angajata (si nu realizeaza nici un fel de alte venituri, neplatind deci asigurarile sociale), aplicarea acestor norme inseamna pur si simplu "stergerea" perioadei de 15 ani in care a cotizat la sistemul public de pensii????