Buna ziua,
Am fost oprita azi de catre un echipaj de politie cu radar mobil in localitate, avand viteza de 102 km/h (conf.aparat radar) si as dori sa stiu daca si ce argumente pot sa folosc pt a contesta procesul verbal. Mentionez ca am fost amendata si mi s-a retinut permisul pt 90 de zile. Aparatul mobil mi-a masurat viteza in imediata vecinatate a unei statii peco si a doi stalpi de inalta tensiune. Ma gandesc sa contest argumentand ca:
1. Agentul nu mi-a pus la dispozitie documentele legale privind omologarea aparatului, buletinul metrologic si atestarea acestuia de a utiliza aparatul (insa, din pacate, nu am mentionat acest lucru in procesul verbal-este o problema?/ dar am avut un martor cu mine in masina)
2. Marja de eroare a aparatului radar mobil privind calcularea vitezei, stiindu-se ca in practica aparatul radar stationar are o astfel de marja de +-5km/h, iar radarul mobil are o marja si mai mare fata de acesta. Ma bazez pe aceasta marja in conditiile in care viteza cu care am fost, teoretic, surprinsa este de 102km/h si sper prin aceasta sa conving instanta sa schimbe incadrarea dispunand doar aplicarea unei amenzi contraventionale.
Va rog sa imi spuneti daca argumentele prezentate sunt viabile si daca imi puteti da si alte sfaturi/motive legate de contestatie.
Buna seara,as avea nevoie de un sfat,desi mai bine zis o lamurire ,pentru cazul meu.Circuland inspre Brasov ,m-a oprit un agent rutier care mi-a spus ca am comis o contraventie,depasind un autobuz pe linie continua.I-am explicat ca nu sunt de acord ,motivele mele le explic : ploua tare,eram pe sosea care nu se afla in localitate,deci viteza permisa ar fi de 100 km/h,iar autobuzul mergea la 60 ,asa ca m-am asigurat ,nu am vazut niciun indicator (desi ulterior agentul sustine ca trebuia sa il vad) ,vizibilitate aveam completa ,drumul fiind foarte drept in fata mea,eu nu am vazut niciun indicator,iar linia (eu cel putin asa am vazut-o) era intrerupta;deci am depasit.Domnul agent mi-a explicat ca linia era cat se poate de continua ,la fel ca acolo unde ma oprise.De fapt peste linia intrerupta anterioare se vopsise alta continua ,chiar daca drumul era perfect drept si fara obstacole vizuale cara sa impidice depasirea in acel loc ,si nu stiu daca din cauza ploii sau a calitatii vopselei ,trebuia sa ne uitam destul de atent ca sa ne dam seama ca asa este (mai era un pasager in masina cu mine ,tot posesor de permis auto ),asa ca in procesul verbal am mentionat obiectiile mai sus mentionate.Agentul a scris vreo doua cuvinte,dupa care mi-a spus ca nu ii incape in rubrica tot ce am eu de spus,si ca voi putea spune ce vreu eu cand fac contestatie...raspuns care m-a cam uimit.Trecand mai departe ,permisul meu este eliberat de o autoritate straina ,iar cand agentul a vrut sa mi-l retina ,i-am spus ca din cate stiu eu nu imi poate retine permisul (e drept ca apoi am aflat ca e legal ) dar fiind patita cu anumiti agenti rutieri care nu cunosc tocmai bine legea , i-am spus ca nu semnez nimic pana nu ma conving de legalitatea actiunii sale.Dansul s-a dus la masina lui ,a stat vreo 20 minute la telefon ,intre timp am sunat si eu la politia rutiera,si mi s-a explicat legea ,cu articol si tot ce era nevoie,asa ca m-am dus la masina agentului,acesta mi-a returnat actele masinii si cel de identitate,dar cand i-am cerut copie a procesului verbal ,mi-a spus ca nu imi da nimic ,pentru ca nu am semnat.Am primti dovada retinerii permisului si am semnat ca acesta sa ramana la politia Brasov pe durata suspendarii.Nu stiu eu,si asta ma ingrijoreaza, cat de normal este sa nu fi primit nimic,eu am domiciliul romanesc in alt judet si nu stiu daca voi primi la acest domiciliu vreo copie a procesului ,sau ce urmeaza acum.Alta indoiala de-a mea este daca pot depune contestatie in alt judet,cel in care am domiciliul ,sau trebuie sa ma deplasez iar la Brasov.Plec sambata in tara unde am obtinut permisul (sunt rezident acolo) si am nevoie de permis acolo.Nu stiu daca nu ar fi mai simplu sa merg la Brasov in audienta,cu o declaratie pe propria raspundere ca plec din tara pe termenul suspendarii ,si sa imi recuperez asa permisul,iar cand voi primi notificarea amenzii,sa o platesc si sa nu ma complic...
Multumesc anticipat.