Asa m-au indrumat cei de la radieri sa cer radierea de pe numele meu si sa ii oblige instanta pe ei sa faca radierea daca noul proprietar nu o va face, asta am cerut "sa radieze de pe numele reclamantului autovehiculul din evidentele intervenientului in interes propriu, in cazul refuzului sa se dispuna radierea la cererea reclamantului (adica a mea), printr-o hotarare care sa fie opozabila intervenientului (deci cu ajutorul hotararii judecatoresti)".
Problema mea e acum ce pot face daca instanta a dat hotararea altfel decat am cerut-o eu plus ca am cerut cheltuieli de judecata iar instanta a specificat fara cheltuieli de judecata (n-am inteles de ce).
Am primit intr-un final si o sentinta, inca nu scrie definitiva dar cred ca a ramas, termenul de apel fiind de 15 zile de la comunicare.Sedinta a avut loc in 24.04.2012 iar comunicarea am primit-o in 20.07.2012. Intrebarea mea este ce pot face deoarece politistul de la radieri mi-a spus ca nu e formulata corect, astazi am inteles cand am fost sa radiez masina. Eu am cerut: "sa fie obligat paratul sa radieze de pe numele reclamantului autovehiculul din evidentele intervenientului in interes propriu, in cazul refuzului sa se dispuna radierea la cererea reclamantului, printr-o hotarare care sa fie opozabila intervenientului, cu cheltuieli de judecata."
Judecatoarea a decis:"Obliga paratul sa ceara intervenientului transcrierea transmiterii dreptului de proprietate asupra autovehiculului, in caz contrar prezenta hotarare urmand sa tina locul cererii, fara cheltuieli de judecata."
Deoarece nu obliga sa radieze masina ci sa transmita dreptul de proprietate mi s-a spus ca nu e corect formulata de catre instanta si nu pot radia masina.
La sedinta mi-a spus judecatoarea sa indic pe cine dau in judecata si i-am zis ca am specificat si a primit si citatie. Deoarece nu am copia lui dupa C.I. am scris numele si adresa din chitanta de mana.
Asa scrie : "Amână judecarea cauzei la 06.03.2012, termen in cunostinta reclamantului, pentru cand acesta va completa timbrajul pana la concurenta sumei de 107 lei, sub sanctiunea anularii cererii ca insuficient timbrata si va preciza cadrul procesual si se va cita paratul." Da am facut o precizare in care am scris ce mi-a cerut pe citatie adica am precizat valoarea si am spus ca imi dovedesc actiunea folosint inscrisurile depuse la dosar. Paratul nu s-a prezentat si nici nu e interesat sa vina la proces.
am fost la arhiva si scrie doar asa sa platesc diferenta de bani si sa precizez cadrul procesual nimic in rest si nu stiu ce ar trebui sa precizez. Am mai vazut ca pe timbrul judiciar de 19lei era o stampila rosie cu ANULAT si ca tatal paratului a primit citatia.
Tocmai asta nu am inteles nici eu "va preciza cazul procesual" nu stiu la ce se refera.
Va rog cine ma poate lamuri acesta este raspunsul judecatoarei : amana judecarea cauzei la 06.03.2012, termen in cunostinta reclamantului, pentru cand acesta va completa timbrajul pana la concurenta sumei de 107 lei, sub sanctiunea anularii cererii ca insuficient timbrata si va preciza cadrul procesual si se va cita paratul. Nu am cunostinte juridice si nu stiu exact ce sa fac, am inteles doar ca trebuie sa mai timbrez o data cu 107 lei. Va multumesc celor ce ma ajutati cu sfaturi si sper sa fie de folos si altora.
Pentru actiunea in constatare pe baza careia voi face radierea masinii se percepe taxa de timbru in functie de valoarea tranzactiei?
a venit si ziua procesului, ca la noi la nimeni, aveam proces intr-o alta sala decat cea de pe citatie si nu eram singurul, dupa vreo 30 de minute de umblat si intrebat am aflat si sala unde trebuia sa merg, asta ca o paranteza. Referitor la proces mi s-a spus ca trebuie platita o taxa de 107 lei dar pentru ca am platit inainte 19 lei este suficient 100 lei si procesul se amana pe 6 martie. Nu am inteles de ce nu mi s-a comunicat sa platesc acea taxa inainte de infatisare si nu am avut dreptul sa spun prea multe sa evit amanarea. Vreau sa trimit un inscris pentru judecarea in lipsa la urmatorul termen deoarece imi pierd timpul degeaba.
am facut tot ce se cerea pe citatie, sper sa fie bine, acum astept data procesului 10 ianuarie 2012. Multumesc pentru sfaturi