avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 460 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Vanzare auto neincheiata
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Vanzare auto neincheiata

Buna as dori un sfat in urmatoarea problema: am vandut un autoturism acum 1 an unei persoane din alt oras doar cu o chitanta fara data sau suma trecuta pe ea.Dupa ce iam dat toate actele nu a mai fost de gasit cumparatorul pt finalizarea vanzari si masina a ramas pe numele meu.Acum ma cautat pt ca nu se descurca cu verificarea itp dar nu mai vreau eu sa vand masina.As putea sa am castig de cauza in cazul in care nu ne intelegem fara proces?
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 10:00, 22 August 2012
odata ce ti-a platit pretu si tu ai inmanat actele si cheile , vanzarea este valabila. Tu masina ai vandut-o, ce sa mai vinzi? e pe numele tau ca nu a mai schimbat numerele si certificatul. asta nu inseamna ca e a ta. Cu privire la ce sa te intelegi? la pretul pe care vrei sa il ofer pe masina?
Chitanta aceea nu tine loc de act de vanzare cumparare , insa poate dovedi vanzarea-cumparea automobilului .
Puteti deschide o actiune in constatare la instanta de la locul incheierii contractului .
din moment ce am facut doar un act de mana si apoi s-a facut pierdut pana acum cand nu se descurca fara proprietarul masinii adica eu consider ca nu a fost de buna credinta, nu a platit nici un ban pt impozit si vrea o semnatura sa poata face itp.Mam gandit ca acel act nu e legalizat in nici un fel si nefiind terminata vanzarea as putea sa ma razgandesc
pt george ma refeream daca nu e de acord cu anularea vanzarii adica ii dau banii si imi da masina as putea avea sanse intrun proces pt anulare nu pt terminarea vanzarii
revin dupa 7 luni in care am asteptat sa treaca vacanta si sa reinceapa procesele. L-am chemat pe parat in instanta (Judecatoria din Timisoara unde e inscrisa masina nu cea de unde a fost vanduta) pentru Fond - obligatia de a face in conformitate cu dispozitiile art. 112 C.p.c. raportat la dispozitiile art. 1073 si 1294 Cod Civil Roman. am primit citatie pentru ianuarie 2012. Imi e cam neclar ce trebuie sa fac in continuare, am sa scriu exact ce am primit :
Achitati taxa judiciara de timbru in cuantum de 19 lei si timbru judiciar in suma de 0,3 lei, pana la primul termen de judecata, sub sanctiunea anularii cererii. Indicati valoarea autovehiculului. Depuneti minuta timbrarii. Indicati toate mijloacele de proba in dovedirea actiunii in conditiile art. 112 c.p.c. Semnati pentru conformitate actele depuse la dosar. Depuneti copia cartii de identitate, certificata pentru conformitate cu originalul.
Am depus copii xerox dupa CI, asa zisa "Chitanta" prin care s-a facut vanzarea si raspunsul primit de la IPJ din judetul de unde e paratul prin care ma anunta ca i s-a pus in vedere sa perfecteze vanzarea altfel voi fi nevoit sa il actionez in judecata pt solutionarea litigiului.M-a mirat faptul ca cei de la politie nu au dreptul sa ii retina actele masinii care sunt pe numele meu si sa ma ajute la recuperarea lor deoarece eu i-am vandut acelui om doar masina nu si dreptul de a circula 2 ani cu masina inscrisa pe numele meu.

Alte discuții în legătură

Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca Didina0 Didina0 Buna ziua, am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o ... (vezi toată discuția)
Apel atomol atomol Buna ziua ! Reclamantul a pierdut procesul pe fond si a facut apel . Paratul nu poate fi gasit pentru a fi citat .si s-a amanat de 8 ori din cauza asta . Nici ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism prin sentinta judecatoreasca puni puni Buna ziua. Un contribuabil a vandut un autoturism aro in anul 2008 intocmind la vanzare o factura intre parti. Cumparatorul insa a refuzat sa inmatriculeze ... (vezi toată discuția)