avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 569 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Problema urgenta- nu pot radia un autoturism chiar daca am hotarare judecatoreasca

Buna ziua,
am nevoie de ajutorul d-voastra. Sunt intr-un impas si nu stiu ce am de facut. Povestea este in felul urmator: eu am vandut un autoturism la o persoana si am dat si toate actele masinii in original , eu am ramas doar cu contractul de vanzare cumparare si cu plata impozitului pe cap. Persoana careia am vandut masina nu a inmatriculat-o asa ca l-am dat in tribunal unde s-a hotarat urmatoarele:
Tip solutie: Admite cererea
Solutia pe scurt: Admite cererea de chemare în judecată formulată de către reclamantul în contradictoriu cu pârâtul şi, în consecinţă: Constată că între reclamant şi pârâtul a intervenit, în data de 22.08.2012, vânzarea-cumpărarea autoturismului Dacia 1310 L, . Obligă pârâtul să se efectueze formalităţile necesare pentru radierea acestui autoturism din evidenţele Serviciului Public Comunitar Regim Permise de Conducere şi Înmatriculări Vehicule şi din evidenţele fiscale, de pe numele reclamantului şi transcrierea acestui autoturism pe numele pârâtului, iar în caz de refuz, prezenta hotărâre ţine loc de act apt pentru îndeplinirea acestor formalităţi. Pronunţată potrivit art. 396 alin.2 Cod procedură civilă la data de 03.02.2014.
Problema mea este ca am fost la organele competente ca sa imi radiez masina de pe numele meu cu aceasta hotarare si au zis ca nu e buna. Eu ce pot sa fac in continuare? Astept urgent raspuns.
Va multumesc anticipat.
Cum au motivat? De ce nu este buna?
Cand ati vandut autovehiculul si ati cerut certificatul fiscal trebuia sa completati o cerere/declaratie de scoatere din evidenta. La randul lui, organul fiscal elibereaza un proces verbal de scoatere din evidenta. Cu acest proces verbal si cu hotararea judecatoreasca mergeti la sediul organului fiscal si completati o cerere prin care solicitati radierea autovehicului de pe rolul fiscal.

Daca nu voiati bataie de cap trebuia sa obtineti procesul verbal de scoatere din evidenta odata cu depunerea actelor aferente vanzarii.

Mi-au spus ca nu pe ei ii obliga sa radieze masina. Dar celui caruia am vandut-o a avut timp de cativa ani sa o inmatriculeze si nu a facut-o. Si ca imi trebuie o decizie de la judecatorie ca ii obliga pe ei sa o radieze ,dar masina scriptic(eu platesc impozit pe ea ) e pe numele meu. Nu stiu ce trebuie sa fac mai departe.

La judecatorie am depus aceste acte. Dar la organele competente pentru radierea autoturismului mi-au spus ca am nevoie de o decizie in care ii obliga pe ei sa o radieze ,practic masina mea nu o pot radia si de cativa ani platesc impozit dupa ea. Hotararea spune clar ca tine loc de act apt pentru radierea autoturismului daca paratul nu o inmatriculeaza . Si el in atatia ani nu a mai inmatriculat-o ,mai mult nu mai are facut ITP-ul (am verificat ) .

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
cum adica nu pe ei ii obliga ?? ba chiar pe ei ii obliga si asta o spune instanta prin "iar în caz de refuz, prezenta hotărâre ţine loc de act apt pentru îndeplinirea acestor formalităţi"
Va rog sa-mi intindeti o mana de ajutor...sa imi spuneti ce as putea sa fac in continuare. Ma intreb ca , daca nu ei , organele competente in acest caz, sunt in masura sa imi radieze masina atunci cine? La cine sa merg? Daca si cu hotarare nu vor sa o radieze si nici nu imi motiveaza . Eu am lasat la sediu lor o adresa,solicitare in care cer sa mi se radieze masina iar ca anexa am lasat o copie de pe hotarare si copie de pe CI, iar raspunsul lor a fost ca am nevoie de acte si le-au enumerat ....Nu mai stiu ce sa fac si la ce usi sa bat sa imi rezolv aceasta problema.

Exact asa am spus si eu ...dar nimic...m-am trezit cu un refuz din partea lor. Si acum nu stiu ce sa fac.

As vrea sa le raspund la adresa dar nu stiu cum sa formulez documentul.....Daca ma puteti ajuta cu un model, un ex. ceva... ce as putea sa le spun ca sa le deschid ochii.

Editat de moderator simonette12- motiv pct.1.3 din Regulament
Ultima modificare: Sâmbătă, 6 Decembrie 2014
MARTA SIMONA PETRE, Avocat

Alte discuții în legătură

Radiere autoturism prin sentinta judecatoreasca puni puni Buna ziua. Un contribuabil a vandut un autoturism aro in anul 2008 intocmind la vanzare o factura intre parti. Cumparatorul insa a refuzat sa inmatriculeze ... (vezi toată discuția)
Obligatia unei instante de a inmatricula un autoturism faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)
Obligația de a face. mai pot introduce în proces vânzătorul mașinii neînmatriculate pe care, la rândul meu, am vândut-o? faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)