avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 598 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Obligatia unei instante de a inmatricula un autoturism
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Obligatia unei instante de a inmatricula un autoturism

Buna,
In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei persoane.Persoana respectiva a circulat cu masina si a luat o amenda de rovigneta iar fostul proprietar de la cine am cumparat masina m-a dat in judecata pe mine.Vreau sa precizez faptul ca eu am impus autoturismul la administratia financiara si cand am vandut masina am radiat-o de la administratia financiara si am eliberat un certificat fiscal cumparatorului.In procesul de fond as fi obligat sa inmatriculez masina pe numele meu dar intrebarea mea ar fi cum sa inmatriculez ceva ce nu e al meu.Am depus la judecatorie actul de vanzare cumparare si radierea ce la financiar dar se pare ca nu conteaza.Este posibil asa ceva?Va multumesc anticipat si am sa atasez o parte din hotarare.

Solutia pe scurt: Admite cererea formulată de reclamanta..., împotriva pârâtului ..... Obligă pârâtul să procedeze la radierea de pe numele reclamantei şi la transcrierea pe numele său a autoturismului marca .... cu numărul de înmatriculare ...., în caz de refuz prezenta hotărâre urmând a ţine loc de consimţământ al pârâtului pentru radierea şi transcrierea autoturismului pe numele său. Cu drept de apel în 30 zile de la comunicare, care se poate depune la Judecătoria ... Pronunţată în şedinţa publică din 11.10.2017.

Cel mai recent răspuns: faranumeeu , utilizator 11:34, 13 Octombrie 2017
Nu ma poate ajuta nimeni cu o parere?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligația de a face. mai pot introduce în proces vânzătorul mașinii neînmatriculate pe care, la rândul meu, am vândut-o? faranumeeu faranumeeu Buna, In urma cu ceva timp am cumparat un autoturism si pe care nu l-am inmatriculat pe numele meu la politie deoarece ulterior l-am vandut altei ... (vezi toată discuția)
Radiere autoturism prin sentinta judecatoreasca puni puni Buna ziua. Un contribuabil a vandut un autoturism aro in anul 2008 intocmind la vanzare o factura intre parti. Cumparatorul insa a refuzat sa inmatriculeze ... (vezi toată discuția)
Actiune in regres - masina vanduta de mai multe ori fara schimbarea proprietarului din acte vorsiht vorsiht Cum il fac pe actualul detinator al autoturismului pe care eu l-am inmatriculat si l-am vandut cu act de vanzare cumparare acum trei ani sa-l radieze din ... (vezi toată discuția)