Cum il fac pe actualul detinator al autoturismului pe care eu l-am inmatriculat si l-am vandut cu act de vanzare cumparare acum trei ani sa-l radieze din circulatie?Masina a mai fost vinduta de cateva ori intre timp,nu stiu unde si la cine este.Compania de drumuri stie ca trebuie sa ia banii de la cineva,nu conteaza ca nu eu am fost la volanul masinii cand aceasta a fost surprinsa circuland fara rovigneta valabila pe drum european.Poate justitia din tara asta sa ma puna sa platesc amenda pentru o contraventie pe care NU EU AM SAVARSIT-O?Am depus plangere contraventionala,am castigat pe fond dar compania de drumuri a facut apel. Va rog cine poate sa ma lumineze ce este o actiune in regres asupra cumparatorului!
Intelegeti gresit, nu a radiat-o din circulatie ca nu avea de ce, masina se radiaza doar daca nu va mai circula pe drumurile din Romania.
Nu aveti nici de ce cere acest lucru ( radierea din circulatie) in instanta.
Ce aveti de facut e sa il actionati in judecat pe cel caruia i-ati vandut ca sa isi inmatriculeze masina pe numele lui.
Ce s-a intamplat in apel?
Cererea de radiere din circulatie este cerere irevocabila,care genereaza interzicerea definitiva a dreptului de circulatie a vehiculului pe drumurile publice
va confruntati cu situatie delicata deoarece in evidente dv figurati dv drept proprietar
La momentul cand ati instrainat vehiculul ati completat rubrica speciala de pe talon?
In speta,dv puteti formula actiune in regres impotriva debitorului principal ,respectiv persoana care conducea vehiculul care in documente figureaza drept proprietatea dv
Actiunea in regres ,se intemeiaza pe disp prevazute de art. 1357 noul C. civ. pentru angajarea raspunderii civile delictuale a unui tert
Trebuie modificat codul rutier in asa fel incat daca o masina vanduta cu acte conform legii nu este inmatriculata in termen de 30 zile sa fie radiata automat din circulatie,iar cel care a vandut masina sa fie obligat sa anunte vanzarea in termen de 5 zile .