Vasilica80 a scris:
Am avut un autovehicul pe care l-am vândut in 2010 urmând toate procedurile legale: contract de vânzare-cumpărare, radiat de la taxe si impozite, înscris pe talon ca vehiculul a fost instrainat către.....la date de....
Acum problema mea este ca noul proprietar nu a înmatriculat-o pe numele lui deci la poliție mașina încă figurează pe numele meu.
din ce relatati se intelege cu
nu ati urmat chiar toate procedurile legale
oug 195
Art.17. - (2)
Radierea din evidenţă a vehiculelor înregistrate, la trecerea acestora în proprietatea altei persoane,
se face de către autoritatea care a efectuat înregistrarea,
la cererea proprietarului, în condiţiile legii.
amenzile date de catre CNADR ptr lipsa rovinietei se bazeaza pe nr de inmatriculare inregistrat in baza de date a politiei si nu a administratiei financiare. si cum masina nu a fost radiata si de la politie inca figurati ca si proprietar al vehiculului .
fara a socoti amenzile primite de la CNADR ptr lipsa rovinieta mai aveti inca o problema:(
Art.102. - (1) Constituie contravenţii şi se sancţionează cu amenda prevăzută în clasa a IV-a de sancţiuni (9-20 pct. amenda ) următoarele fapte săvârşite de persoane fizice:
4.
neefectuarea radierii vehiculelor din evidenţă, în cazurile şi termenele prevăzute de lege;