avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 399 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... RADIEREA AUTOVEHICUL
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

RADIEREA AUTOVEHICUL

in2009 am cunparat pe firma SRL un autovehicul, de la o societate aflata in insolventa ,si pina in momentul de fata nu lam radiat de pe firma de la care lam cumparat ,acum asi dori sal radiez definitiv,ce acte imi sunt necesare pentru radiere definitiva ,adeverinta de atestare fiscala imi sunt necesare de la mbele firme ,sa intocmesc fisa de inmatriculare sau este suficienta numai fisa de radiere ,va multumesc
Cel mai recent răspuns: cyan , moderator 12:59, 28 Iunie 2012
Ordinul 1501 din 13 noiembrie 2006 privind procedura inmatricularii, inregistrarii, radierii si eliberarea autorizatiei de circulatie provizorie sau pentru probe a vehiculelor

Radierea din circulatie a vehiculelor

Art. 24. -
(1) Proprietarii de vehicule inmatriculate sau inregistrate pot solicita radierea din circulatie, daca fac dovada depozitarii acestora intr-un spatiu adecvat, detinut in conditiile legii.
(2) Proprietarii de vehicule inmatriculate sau inregistrate sunt obligati sa solicite radierea din circulatie in termen de 30 de zile de la data:
a) cand vehiculul a fost dezmembrat, casat sau predat unei unitati specializate, in vederea dezmembrarii;
b) scoaterii definitive din Romania a vehiculului;
c) declararii furtului vehiculului;
d) trecerii vehiculului inregistrat in proprietatea altei persoane.
(3) Vehiculul declarat, prin dispozitie a autoritatii administratiei publice locale, fara stapan ori abandonat se radiaza din oficiu in termen de 30 de zile de la primirea dispozitiei respective.
(4) Vehiculul pentru care politia rutiera a dispus radierea din circulatie, potrivit legii, se radiaza de la data comunicarii masurii.
(5) Radierea se comunica in termen de 30 de zile, de catre autoritatea care a efectuat-o, organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale.
Art. 25. -
(1) Radierea se face pe baza depunerii certificatului de inmatriculare sau de inregistrare si a placutelor cu numar de inmatriculare ori de inregistrare, dupa caz, a cartii de identitate a vehiculului (doar pentru vehiculele inmatriculate dupa 1 iulie 1993), a fisei de inmatriculare cu viza organului fiscal competent al autoritatii administratiei publice locale, stabilita potrivit legii, ori a certificatului de atestare fiscala, precum si a documentelor care atesta faptul ca a intervenit una dintre situatiile prevazute la art. 24 alin. (1)-(4).

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vreau sã radiez o motoretã dar am pierdut certificatul de îmatriculare greere greere Am pierdut certificatul de imatriculare la o motoreta care nu mai mege de ani buni si vreau sa o radiez.Cum procedez ? (vezi toată discuția)
Radiere auto de la primarie si politie biktel biktel Am un autoturism care a fost implicat intr-un eveniment rutier din care a rezultat dauna totala a acestuia. Am primit de la firma de la asigurari o adeverinta ... (vezi toată discuția)
Transcrierea proprietatii unui autoturism miki70_is miki70_is Pentru transcrierea proprietatii unui autoturism care este procedura? Mai exact,am vandut un autoturism unei persoane prin contractul de vanzare-cumparare ... (vezi toată discuția)